Remzi Ümit Atay, Aday Adaylığını Açıkladı
Manşet Haber 13.01.2016 12:42:45 0

Remzi Ümit Atay, Aday Adaylığını Açıkladı

Remzi Ümit Atay, Aday Adaylığını Açıkladı

Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubundan Av. Remzi Ümit Atay, Baro Başkanlığına Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Av. Remzi Ümit Atay, Adana Adliye Sarayı Mahmut Esat Bozkurt salonunda düzenlediği basın toplantısında, avukatlığın hiçbir zaman kolay olmadığını, ancak hiçbir zamanda bu kadar zor da olmadığına dikkat çekti. Atay şöyle konuştu:

avukat_remzi_umit_atay (3)“Korkarak uyanıyoruz o güzel, tatlı uykulardan sabahları, bugün hangi korkunç haberi alacağız nelere üzüleceğiz diye. Ülkemiz yangın yeri ölüm haberleri geliyor çocukların, kadınların ve gencecik insanların. Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı tüm masum, mazlum ve mağdurların haklarını savunmak gibi ideal değerlerle girdiğimiz hukuk fakültelerinde, okuyup öğrendiğimiz; hukukun üstünlüğü, evrensel insan hakları ve yargı bağımsızlığı gibi temel değerlerin ayaklar altına alınmasını seyretmek acı veriyor insana.

Bu acı tablo içerisinde mesleğin içinde bulunduğu yakıcı sorunlarımız da var, Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Sorunları, CMK ve Adli Yardım Görevlerinden Doğan Sorunlar, Arabuluculuk, Uzlaştırma, Bilirkişilik, Akademik Kariyer, Avukatlık Kanun Tasarısından Kaynaklanan Sorunlar, Staj Ve Öncesinde Yaşanan Mesleğe Ve Eğitime Dair Sorunlar, Ruhsat Harçları, Ücret, Sosyal Güvence Ve Ekonomik Sorunlar, Vergi Ve Diğer Mali Yükümlülüklerden Kaynaklanan Sorunlar, Mesleğe Yönelik Saldırılar Ve Mesleğin İtibarına İlişkin Sorunlar, Kendi Hesabına Çalışan Avukatların Sorunları, Kamu Avukatlarının Sorunları.

Ne çok sorunu var değil mi mesleğimizin? Biz müvekkillerimizin sorunlarını çözmeye çalışırken onlarca sorunun ortasında boğulmuşuz maalesef, derler ya terzi kendi söküğünü dikemezmiş!

Evet, avukatlık hiçbir zaman kolay olmamıştı ama hiçbir zaman bu kadar zor da olmamıştı.

avukat_remzi_umit_atay (2)Avukatlar toplumun demokrasi ve adalet özlemini dile getirdikçe, anayasa ve avukatlık yasasından kaynaklanan toplumsal muhalefet görevlerini yerine getirdikçe, muktedirlerin itibarsızlaştırmasına, yoksullaştırmasına ve her türlü gayrı hukuki enstrümanla engellemelerine maruz kalmaktadır.

Bu hukuksuzluğun, bu adaletsizliğin bu antidemokratik kapkara anlayışın bu güzel ülkeyi yönetmesini akılla sorguluyoruz daima. Fakat biliyoruz ki bu bir yazgı değil başımızda, eğitim ve akılla, demokrasi mücadelesi ile aşılabilecek bir süreç, belki de demokratik kazanımlarımıza daha sıkı sarılmak daha çok sahip çıkmak için bir fırsat.

İşte bütün bu olumsuzluklara rağmen hukukun üstünlüğünü, evrensel insan haklarını ve demokratik ve anayasal hak ve özgürlükleri istemek, savunmak ve sürdürmek çağdaş toplumun bilhassa baroların görevidir.

avukat_remzi_umit_atay (1)Mensubu olduğum Adana Barosu’nun başkanlığı seçimlerini, son dönemde Demokrat Avukatlar Grubu üyesi başkan adayları kazanmış ve seçim başarılarını yönetsel anlamda da sürdürerek üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiş ve Adana Barosu’nu başta bölgemiz olmak üzere Türkiye’de öncü Baro vasfına taşımışlardır. Bu anlamda Sayın Baro Başkanıma ve Yönetim Kurulu üyeleri ile emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

Çağdaş plüralist demokratik yönetimin yeşerteceği özgürlük ortamında, barış içerisinde, aklın ve bilimin ülkesinde yaşamak isteyen insanlardan birisi olarak bu sorumluluk ve bilinçle, birlikte çalışabilmek, birlikte üretebilmek, birlikte yönetebilmek, bu kültürü geçerli ve daim kılabilmek için Yürekten bağlı olduğum ve sandık görevinden başlayıp başkanlık görevine kadar hemen hemen her kademesinde gururla görev alıp sorumluluk taşıdığım Demokrat Avukatlar Grubundan Adana Barosu Başkanlığına aday adayıyım.”

Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubundan Av. Remzi Ümit Atay’ın basın toplantısına Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, ile çok sayıda avukat katıldı.

 

AV. REMZİ ÜMİT ATAY KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamlayıp 1995 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını İstanbul Barosunda tamamladı. Kurucusu olduğu Atay Avukatlık Bürosunda, 1998 yılından bu yana Adana Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak faaliyet göstermektedir.

Sivil toplum alanında ve Baro’da pek çok görev alan ATAY, mesleki ve bilimsel pek çok eğitim çalışmasına aktif katılım sağlamış, katkı vermiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Av. Atay, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Demokrat Avukatlar Grup Başkanlığı (2012 – 2014)

Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanlığı (2012-2014)

Demokrat Avukatlar Grup Başkan Yardımcılığı  (2010 – 2012)

Adana Barosu Bilişim Komisyonu Başkanlığı (2010-2012)

Adana Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Denetim Kurulu Üyeliği (2008-2010)

Adana Barosu Genel Sekreterliği (2004-2006)

Adana Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (ÇETKO) Başkanlığı (2000-2004)

Görevlerinde bulunmuş,

Adana Barosu Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu (21-22 Eylül 2013)

Bilişim Hukuku İleri Eğitim Programı (22-23 Ekim 2011)

Etkili İletişim-Sunum Teknikleri (24-25 Ekim 2009)

Avrupa Birliği Parlamentosu ve Organları ile STK ilişkileri Çalışması (Brüksel 2006)

Karadeniz NGO Network Çalışması (Varna 2005)

Sivil Toplum Uzmanları Eğitim Programı (13-16 Mayıs 2003)

Çalışmalarına katılmış ve katkı koymuştur.

 

 

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°