Rıza Akın Yunanistan’da Onur Konuğu
DÜNYA 7.11.2014 00:56:43 0

Rıza Akın Yunanistan’da Onur Konuğu

Rıza Akın Yunanistan’da Onur Konuğu

riza_akin (1)Gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak senaryosu Müjgan Hasanoğlu tarafından yazılan 1955 yılında yaşanan 5 - 6 Eylül olaylarından etkilenerek kaçmak zorunda kalan bir Rum ailenin Türk ailesiyle olan ilişkileri ve kavuşamayan Rum kızı Tasula ve Türk genci Mustafa’nın aşkını anlatan sinema filmi Batı Trakya’nın şirin kenti Gümülcüne Chris & eve otelde muhteşem bir gala ile tanıtıldı.

Altın Portakal Film Festivali oynadığı Saç filmindeki rolü ile ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' , Başrolunü oynadığı “Rıza” filmi de Avrupa’da 4 ödül birden alan Adanalı Aktör Rıza Akın’ında onur konuğu olarak katıldığı gala da Yunanlı ve batı Trakyalı Türk parlamenterlerin de hazır ile kalabalık bir sinemasever hazır bulurdu.

Rol aldığı filmler ve dizilerle büyük beğeni toplayan Ödüllü sanatçı Rıza Akın Yunanistan’da büyük ilgi gördü. Yunanlılar ve Batı Trakyalı Rıza Akı ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar.riza_akin (4)

Rıza Akın gecede yaptığı konuşmada bu kadar kısıtlı şartlarla ortaya böylesine muhteşem bir sanat eseri çıkması biz sanatçıları çok mutlu etti. Genç yönetmen arkadaşım Pelin Podur’u ve emeğe geçenleri yürekten kutluyorum. Aranızda olmaktan burada bulunmaktan mutluyum” dedi

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi TV - Sinema bölümünden mezun olan Pelin Bodurun ilk sinema filmi olan ''SEVDANIN GÖÇÜ'' Türkiye ve Yunanistan da büyük bir beğeni kazandı. Filmde birbirlerine kavuşamayan gençlerden Tasulayı oynayan Nilüfer Arif, sevgilisi Mustafa’yı ise Cihan Bodur canlandırdı. Çekimleri yaklaşık 4 ay sürdü ve çok zor şartlarda tamamlandı.

Yapımcı Cengiz Bodur çok iyi bir sinema filmi çektiklerini ve iki ayda 2 ödül almasının kendilerini mutlu ettiğini ve kamçıladığını belirterek yeni bir film için şimdiden kolları sıvadıklarını söyledi.'' adlı sinema filminde yaklaşık 25 oyuncu rol aldı.riza_akin (2)

“7. Elazığ Çayda Çıra Film Festivali”nde, Batı Trakya’lı Pelin Bodur’un “Sevdanın Göçü” en iyi girişimci sinema filmi ödüle layık görüldü. Van da ise yapılan Van Gölü Film Festivalinde ise  Gala gecesi gösteriminde büyük beğeni kazandı.

Başrollerde Nilüfer Arif, Cihan Bodur, Fatma Kara Ali, Nagia Lefoglu, Marko, Dilek Adalı Osman, Nilay Görgü gibi birbirinden değerli oyuncular rol aldılar.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.9° / 20.4°