SABANCI VAKFI ADANA’NIN FARK YARATANLARINI ARIYOR
SABANCI VAKFI ADANA’NIN FARK YARATANLARINI ARIYOR
Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin yaptıkları çalışmalar ile yarattıkları olağanüstü etkileri görünür kılmak amacıyla yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programı, 11. sezonunda Türkiye’nin Fark Yaratanları’nı arıyor. Yeni sezonuna
“Fark Yarat Hayatlar Değişsin” sloganıyla başlayan programa, 20 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.
Programın sosyal fayda sağlamasının yanı sıra bireyleri fark yaratmaları için teşvik ettiğini belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “10 yılda 78 ilden 2.700’ün üzerinde başvuru aldık ve 42 ilden 190 Fark Yaratan’ın ilham veren, umut dolu hikayesini toplumla buluşturduk. Sivil toplumun gelişmesi için bireylerin desteklenmesinin önemine olan inancımızla çıktığımız bu yolda, Fark Yaratanlar programının kendisi de bir fark yaratan oldu ve öncü bir duruş sergiledi. Keşfettiğimiz Fark Yaratanlar daha sonra diğer sivil toplum kuruluşları tarafından da fark edildi ve ödüller kazandı” dedi.
Sabancı Vakfı’nın destek verdiği projeleri en az 10 yıl sürdürmeye özen gösterdiğini belirten Nevgül Bilsel Safkan, “Güçlü bir sivil toplumun ve güçlü bireylerin varlığının toplumsal gelişmenin olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. Programın her adımında şeffaf ve adaletli olmaya çok gayret gösteriyoruz. Başvuran binlerce kişi arasından adil bir yöntemle seçim yapabilmek için bağımsız bir Danışma Kurulu oluşturuyoruz. Seçilecek Fark Yaratanlar, hem danışma kurulundaki yetkin isimlerden, hem de programa katkı veren uzmanlardan çalışmaları hakkında geribildirim ve katkı alabilecekler. Ayrıca, Fark Yaratanlar’la yapılacak ihtiyaç analizi sonucunda hedeflerine ulaşmaları için bir yol haritası belirleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz atölyelerle yeni Fark Yaratanlarımızı geçmiş yılların Fark Yaratanlarıyla bir araya getirerek deneyim paylaşımına imkan tanıyacağız.Yeni dönemde Türkiye’nin Fark Yaratanları’yla aynı yolda daha büyük bir heyecanla yürüyeceğiz” dedi.
Toplumsal sorunların bireysel çaba ve aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefleyen programın yeni döneminde de adayların belirledikleri sorunlara getirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması, yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması bekleniyor.