SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ YIKILACAK, YENİSİ YAPILACVAK
KÜLTÜR-SANAT 3.07.2024 18:53:00 0

SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ YIKILACAK, YENİSİ YAPILACVAK

Adana’da 6 Şubat depreminden zarar gördüğü için yıkım kararı alınan Sabancı Kültür Merkezi aynı yerde yeniden yapılacak

Sabancı Ailesinin Adana’ya armağanı olan ve yıllardır hizmet veren Sabancı Kültür Merkezi 6 Şubat K. Maraş merkezli depremde ağır hasar gördü ve yıkılma kararı alındı. 

Deprem sonrası Sabancı Kültür Merkezi’nde Sabancı Ailesi kapsamlı bir inceleme yaptırdı. Yapılan incelemeler sonrasında bazı bölümlerin orta, bazı bölümlerin hafif hasarlı olduğu, özellikle tiyatro salonunda hasarın ise yüksek olduğu rapor edildi. Sabancı Ailesi, güçlendirme maliyet hesaplarını çıkarttı. Maliyet hesabının yüksek çıkması üzerine Sabancı Vakfı tarafından kültür merkezinin yıkılarak yerine yeni bir projeyle inşaatın yapılması yönünde karar aldı.

Buna göre Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanacak protokolle yeni yapılacak olan yapının inşasının belirlenen bir kısmını karşılayacak. Sabancı Kültür Merkezi'nde halen faaliyetini sürdüren ve önemli bir hasarın bulunmadığı İl Halk Kütüphanesi için yer arandığı, Devlet Tiyatro Müdürlüğünün ise Ramazanoğlu Kültür Merkezi'ne taşınacağı öğrenildi. Devlet Tiyatroları, hasar nedeniyle bir süredir Burda AVM'nin salonlarından yararlanıyordu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.2° / 23.6°