SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ

15.03.2022 09:33:44

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ






14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da  Sağlık çalışanları grev ve  “Beyaz Yürüyüş” ile başladı.





Adana’da Sağlık Platformu özlük haklarını içeren taleplerinin yerine getirilmesi için gerçekleştirdikleri Grev ve “Beyaz Yürüyüş”e  yaptı. Tabip Odası,  Diş Hekimleri Odası, Eczacı Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Genel Sağlık İş, Aile Hekimleri Derneği, Dev Sağlık İş, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nden oluşan Adana Sağlık Platformu’nun Grev ve ‘Beyaz Yürüyüş’üne partiler, siyasetçiler, meslek örgütleri ve dernekler destek verdi.





Adana’da Kasım Gülek Köprüsünden  Uğur Mumcu Meydanına kadar yürüuen Sağlık Platformu bileşenleri  adına Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş taleplerini sıralayarak bunların ivedilikle çözülmesini istedi. Menteş şöyle dedi:





????????????????????????????????????




 “Yeni başlayan pratisyen hekim, diş hekimi ve asistan maaşları yoksulluk sınırının iki katı uzman hekim maaşı iki buçuk katı olmalıdır.





Özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin sosyal güvenlik primleri tavandan ve çalışılan kurumlar tarafından ödenmelidir. En düşük ücret yoksulluk sınırının iki katı olmalıdır.





Tüm hekimler için 7200 ek gösterge, sağlık emekçileri için en az 3600 ek gösterge ve tüm sağlık emekçileri için göreve başladığımız günden bu yana her yıla 120 gün yıpranma payı verilmelidir.





Aile Hekimleri en az yoksulluk sınırının iki katı maaş almalı ve ASM’ ler Kamu tarafından yapılmalı ve donanımı sağlanmalıdır.  Aile hekimliğindeki ceza yönetmeliği derhal kaldırılmalıdır.





 Asistan hekimlerin nöbet ertesi izinlerinin ücretli olarak kullanılması sağlanmalıdır.





 Güvenli, sağlıklı çalışma alanları sağlanmalı ve uygulanabilir etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalıdır.





 Emekli Sandığı, SSK, Bağkur ayırmaksızın tüm hekimlerin emekli maaşları en az yoksulluk sınırının üstünde olmalıdır.





En düşük sağlık emekçisi maaşı yoksulluk sınırının en az bir buçuk katı olmalıdır





Covid-19 illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı kabul edilmelidir.





Tüm işyerlerinde Ücretsiz kreş hakkı sağlanmalıdır.









Liyakatli ve sınavla; mülakatsız yönetici ataması yapılmalıdır. Servis sorumlularının çalışanlar tarafından seçilmesi sağlanmalıdır.





Sağlıkta personel eksikliğini gidermek için derhal güvenceli atamalar yapılmalıdır.”




1

ADANA’DAN KASIM AYINDA 290 MİLYON DOLAR İHRACAT

2

ADANA’DA ÖLDÜRÜLEN KADINLARINA ANISI HATIRA ORMANI

3

DEMİRÇALI: “ÜRETEN KADINLARIN YANINDAYIZ”

4

50. SANAT YILI GECESİ

5

Haluk UYGUR yazdı/KEÇİ NİHAT...