“SAĞLIK HUKUKU UZMANLAŞILMASI GEREKEN ALANDIR”
Manşet Haber 12.05.2019 09:22:54 0

“SAĞLIK HUKUKU UZMANLAŞILMASI GEREKEN ALANDIR”

“SAĞLIK HUKUKU UZMANLAŞILMASI GEREKEN ALANDIR”

Adana Barosu tarafından düzenlenen “Tazminat, Aydınlatma, Onam ve Yargı Kararları” konulu Sağlık Hukuku konferansı yapıldı.

Seyhan Oteli’nde akademisyen, hukukçular ve davetlilerin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Baroların tüm uyarılarına, tüm tepkilerine rağmen, günümüzde giderek artan Hukuk Fakülteleri nedeniyle meslektaş sayımız sürekli artmakta ve sonuç olarak birçok meslektaşımız mesleğini icra ederken ekonomik güçlüklerle karşılaşmaktadır” dedi.



Meslekte uzmanlaşmanın önemine değinen Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Mesleğimizi icra ederken hukukun bir alanında uzmanlaşmanın zorlaşan ekonomik şartları bertaraf etmenin bir yolu olarak değerlendiriyorum.  Sağlık (Tıp) Hukuku da özel olarak ilgilenilmesi ve uzmanlaşılması gereken bir alan olarak uygulamada karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Üzün -Adli Tıp 1. İhdisas Kurulu Başkanı-Kusur, Komplikasyon, Bilirkişi, Prof. Dr. Hakan Hakeri - İstanbul Medeniyet Ünivesitesi-Hekim Sorumluluğu, Tıp Hukuku, Av. Bülent Maraklı -Adana Barosu-Tazminat ve Yargı Kararları konuları üzerinde sunumda bulundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°