SAĞLIK-SEN’DE NE OLACAK?
Manşet Haber 13.09.2018 17:39:55 0

SAĞLIK-SEN’DE NE OLACAK?

SAĞLIK-SEN’DE NE OLACAK?

Sağlık-Sen Adana Şubesinin delege seçimlerinin durdurulmasına tepkiler devam ediyor.
Sağlık Sen’in 4. Olağan Genel Kurulunda başkan adaylığını açıklayan Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bekir Nennioğlu, 19 Haziran 2018 tarihinde başlayan olağam genel kurul sürecinin 19 Temmuz 2018 tarihinde iptal edildiğini anımsatarak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Uzun süre beklemenin ardından 28 Ağustos 2018 tarihinde Şube Yönetimince delege başvuru süreci tekrar başlatılmış ve şahsımın da içinde bulunduğu, Sağlık-Sen’in değerlerine bağlı, değişime inanan üyelerimiz tarafından, tüm kurumlarda delegelik başvuruları yapılmıştır.
Bu süreçte birlik-beraberlik ve kardeşlik içinde geçmesini arzu ettiğimiz seçimler ne yazık ki, yenilgiyi hazmedemeyenler tarafından sürekli sabote edilmiş ve basın, sosyal-medya, algı yönetimi v.b araçlarla şahsıma ve yol arkadaşlarıma ve sendikanın ilk gününden itibaren sendikaya inanmış arkadaşlarımıza her türlü iftira ve zorlamalarla üyeler sindirilmeye çalışılmıştır.
Bunun son örneği de pazartesi günü yapılan seçimlerin hemen sonrasında yaşanmıştır. Pazartesi günü yapılan seçimler Sendika binasının bulunduğu 4. Katta yapılmış, 944 Sağlık çalışanı iradesini sandığa yansıtmıştır. Yüzlerce sağlık çalışanı Hekim, Hemşire, Ebe, Memur saatlerce merdivenlerde bekletilmelerine rağmen zor şartlarda, saatlerce bekletilerek oylarını ancak kullanabilmişlerdir. Öncesinde mevcut şube başkanı; sandık başında başka kimsenin olmasını istemeyip, kendisinin atadığı sandık görevlisi ve kendisinin olduğu bir odada üyelerin oy kullanmalarını mecbur kılmaya çalışmıştır.
Tüm bunlara rağmen, yüzlerce sağlık çalışanının oy kullanması sonucu; İl Sağlık müdürlüğünde oy kullanan 944 Sağlık çalışanın oyları sonucu 47 delegenin hepsini değişim ekibinin kazanması ile dengeleri bozulmuş ve çılgına dönmüşlerdir. İl genelinde sağlık kurumlarında yöneticilik yapan yöneticilerimiz hakkında iftira ve karalama yoluna gitmiştir. Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı bu da yetmezmiş gibi yenilgisinin faturasını seçme ve seçilme kullanmak için sandık başına gelen Bürokratlara çıkartmaya çalışmaktadır. Herkes şunu iyi bilmektedir ki, paravan arkasına geçtikten sonra herkesin verdiği oy Allah ile kendisi arasındadır. Mevcut Başkan; ağır yenilgi sonrası birilerini suçlamakla kendisini gülünç duruma düşürmektedir.
Mevcut başkan daha önce hile ile gizlice 78 delegeyi seçmişti. Ama şimdi üye iradesi sandığa yansıyınca; 72 delegenin sadece 8 tanesini kazanabilince vesayet kılıfıyla seçimlere ipotek koymak istemiştir. Yine suç işlemiş hem de üyelerine güvenmediğini beyan etmiştir.
SAĞLIKSEN01 mesaj hattından delege seçimlerinin ertelendiği belirtilmiştir. 12.09.2018 tarihi 08:00-12:00 saatleri arasında yapılacağı belirtilen Kozan Devlet Hastanesi ve Ceyhan Devlet Hastanesi delegelik seçimleri yapılmamıştır. Bugün Şehir Hastanesinde yapılması gereken seçimler yapılmamıştır.
Bizler sayın Başkana sesleniyoruz:
Oraya buraya çamur atmaya çalışmak ancak acizlerin işidir. Sen yüz defa sandık kursan biz yine orada olacağız ve o sandıklarda senin hile yapmana müsaade etmeyeceğiz. Hodri meydan diyoruz. Madem o kadar baskı olduğunu iddia ediyorsun, seçimleri şeffaflıkla yap da, tüm üyeler kimler baskı yapıyor, baskı ile seçim almaya çalışıyor görsün. Cesaretin varsa bunu yap biz de seni alkışlayalım. Bizler istiyoruz ki, üyelerimizin hür iradeleri sandığa yansısın ve üyeler kimi istiyorsa o kazansın. Bürokrasiye baskı yapılması suretiyle, Genel Başkanı arkasına alarak değişime gönül vermiş üyeleri sindirmeye çalışanların, çıkıp da seçimlerde hile var demeye hakkı yoktur.
Kendi Yönetim Kurulu üyelerini, toplantılara katılmıyor gibi basit yalanlarıyla karalayıp yönetimden uzaklaştırmaya çalışanlar, işyeri temsilcisini seçimlere günler kala görevden alanlar, delegelik için başvuruda bulunanların bu başvurularını türlü yalanlarla kabul etmeyenler, üyelerinin sorunlarını oturduğu yerden takip etmeye çalışanlar, üyelerine yapılan her türlü hakaret içerikli haber ve paylaşımları kınama cesareti gösteremeyenler çıkıp da o koltuğu boşuna işgal etmesinler.
Adana’da o koltuğa oturup görevini layığı ile yapacak onlarca insan var. O koltuk ne senin, ne benim ne de Genel Merkezindir. Orası aidatından kesinti yapmak suretiyle maaşını aldığın üyelerindir. Ve sen üyelerinin rızasına, oyuna saygı göstermek zorundasın. Bin defa da seçim yapsan yine kaybedeceksin.”





YAZARLAR

36.2° / 24.7°