Sağlık tartışmasında kim haklı?
Manşet Haber 11.05.2014 20:57:36 0

Sağlık tartışmasında kim haklı?

Sağlık tartışmasında kim haklı?

Çukurova Merhaba Gazetesi’nden Özcan Aladağ, AKP Milletvekili Necdet Ünüvar ile CHP Milletvekili Ali Demirçalı arasındaki tartışmayı yazdı.

Son bir hafta içinde Adana’daki sağlık hizmetleri adeta masaya yatırıldı. Masaya yatırıldı derken biraz da eleştiri dozu artıp konu sosyal medyaya kadar getirilip dayatıldı.

Tartışmanın iki aktörü var. Birincisi CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, diğeri de Ak Parti Adana Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Başkanı olan Necdet Ünüvar.

Ali Demirçalı, sağlık konusunda bir takım soru önergeleri verdi. Adana’da iyi gitmeyen sağlık hizmetlerini gündeme taşıyan Ali Demirçalı, soru önergesinin içinde güncel, yaşanan olaylardan örnekler vererek Adana sağlığının geldiği durumu ortaya koymaya çalıştı.

Karataş Devlet Hastanesi’nin durumu aslında iki vekili kızdıran konuydu. Ali Demirçalı, Karataş Devlet Hastanesi’nin hastane hizmeti vermediğini örnekleriyle ortaya koymaya çalışır iken Necdet Ünüvar ise ismi hastane olmasından doyalı hastane hizmetlerine bakmadan genelleme yaparak bir açıklama yapma ihtiyacı duydu.

Muhalefet milletvekilinin gücü ancak soru önergesi vermeye, konuyu meclis kürsüsünden dile getirmeye yetiyor. Çünkü mecliste sayısal çoğunlukları yok.

İktidar milletvekillerinin ise siyasi erki elinde bulundurmalarından kaynaklanan imkanlarıyla seçim bölgelerine hizmet getirme imkanları var. Necdet Ünüvar, aslında genel sağlık politikalarının üzerinden giderek Ali Demirçalı’ya yanıt vermeyi tercih ediyor.

Adana’daki hastanelerin durumlarını, Kamu Hastaneleri Birliği’nin çalışmalarının Adana’ya katkı koymadığını gerek hastanelerdeki yönetici olan doktorlar ile hastalara hizmet veren doktorlar ile görüşmüş olsa tespit ederler. Adana’da Kamu Hastaneleri Birliği’nin çalışmasından sağlık personeli rahatsız. Bu rahatsızlığın temel nedeni açılan ihalelerden tutun da yapılan uygulamalar, hastanelerdeki personellerin dağıtımından yakın ilgi ve alakaya varana değin beklenen hizmet kalitesini yükseltmeyi yakalayamadıklarını görürler.

Adana’da yayın yapan yerel gazeteleri iktidarın milletvekilleri şöyle bir dolaşıp ‘Adana’daki sağlık nasıl gidiyor?’ sorusunu bu arkadaşlarımıza yöneltmiş olsalar aslında karşılıklı mecliste ve kamuoyu önünde atışmaya gerek kalmaz.

Son olarak biz Adana Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan olayları gün ışığına çıkardık.

Adanalı insanları genel sağlık politikası değil, gördüğü, yaşadığı şeyler ilgilendiriyor.

Bu anlamda iki milletvekilinin hangisinin haklı ya da haksız olduğunu tartışmanın yerine ortada duran sorunu çözmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Balcalı Hastanesi ile ilgili günlerce gündeme gelen konuları bu iktidar ne yazık ki görmezlikten geldi.

Hastanelerdeki sıkıntıları sanırım iyi bildikleri halde müdahil olmak istemiyorlar.

Adanalı yaşadığına inanır. Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bugün hasta memnuniyeti açısından en iyi hastane durumuna geldiği örneğini verir isek sanırım her şeyi anlatmış oluruz.

Gelelim karşılıkla atışmalara…

İşte Ünüvar'ın az önce paylaştığı tvitler:

@necdetunuvar: 1/ Yıllardır hizmet veren Karataş Devlet Hastanesini bile kapalı zanneden birini muhatap almamın doğru olmadığını biliyorum ama yine de..

@necdetunuvar: 2/ Sadece konuşarak siyaset yapan Sn Ali Demirçalı bu kez de sağlık üzerinden polemik yapıyor ama mesnetsiz iddialarla..

@necdetunuvar: 3/ Daha kimin haklı, kimin haksız olduğu bile belli olmayan bir hadise üzerinden kendince 12 yılı sorgulamış ama oturduğu yerden..

@necdetunuvar: 4/ Birazcık dolaşsa ve araştırsa hemen görebileceği gerçekleri maalesef gözardı etmiş; yıllardır faaliyetteki Karataş DH'ne kapalı diyor!!

@necdetunuvar: 5/ Sürekli Sn Demirçalı'nın polemikleriyle geçirecek vaktim yok ama kamuoyunu bilgilendirmek de görevimiz..

@necdetunuvar: 6/ Bu vesileyle AKPARTİ döneminde sağlık alanında Adana'ya yapılanları kamuoyuna geniş bir basın açıklamasıyla sunacağım.

@necdetunuvar: 7/ Necdet Ünüvar yaptığı her görevi alnının akıyla yapmıştır. Hem Adana, hem Türkiye kamuoyu yapılanları çok iyi takdir edecektir.

@necdetunuvar: 8/ Adana için sağlıkta çok şey yaptık, helal olsun ama yetmez, daha yapacak çok şey var. Onlar da hızla yapılıyor, hayırlı uğurlu olsun.

@necdetunuvar: 9/ Son söz: Sn Demirçalı oturduğunuz yerden sadece danışmanınızın hazırladığı bilgi notunu görürsün, biraz dolaşırsanız gerçekleri!

Demirçalı cephesinde neler var?

Bu arada CHP Adana milletvekili Ali Demirçalı, Ünüvar'ın iddialarına cevap verdi.. Demirçalı Karataş Devlet Hastanesi'nin yataklı hastane olmadığını sadece acil ve poliklinik hizmeti verdiğini hatırlattı..

Demirçalı 'Sayın milletvekili bu gerçeği de twitter hesabından duyursun.. Kamuoyu gerçek ne ise onu öğrensin.. Doğruları çarpıtmanın kimseye faydası olmaz..' şeklinde konuştu..

CHP Adana milletvekili Ali Demirçalı, kamuoyunun bilgilenmesi ve şeffaflık noktasında soru önergesi vermeye devam edeceğini de belirterek 'Tek sesliliğe, biat kültürüne şartlananlar demokrasiye, denetlenmeye ve sorgulanmaya alışacaklar..' değerlendirmesinde bulundu..

İşte Demirçalı'nın paylaştığı tvitler:

@AliDemircali: 1-Karataş Devlet Hastanesi neden kapalı dedim biliyor musunuz? Çünkü,yataksız hastane olmaz.Onun adına poliklinik derler...

@AliDemircali: 2-Sayın @necdetunuvar,siz bana cevap vereceğinize,2014 Türkiye'sinde,Adana'da hastaneden kovulan ölüme terk edilen vatandaşa cevap verin.

@AliDemircali: 3-Başbakanın baş belası olarak tanımladığı ve yasakladığı Twitter'dan bana yanıt vererek umarım Başbakanınızı kızdırmazsınız...

@AliDemircali: 4-@necdetunuvar Adana 'yı birlikte gezme teklifiniz hala geçerlimi? Adana'da kapanan dev gibi fabrikaları birlikte ziyaret etmeye varmısınız?

@AliDemircali: 5-@necdetunuvar Adana'nın kapanan dev gibi fabrikalarını,kan ağlayan çifçisini,işsizlikten kıvranan gençlerini birlikte ziyaret edelim mi?

Varın kimin haklı kimin haksız olduğuna siz karar verin. Yorumu size bırakalım istiyoruz.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°