“Sağlık Turizmi için Adana’ya direk uçuş şart”
Manşet Haber 13.03.2016 14:50:26 0

“Sağlık Turizmi için Adana’ya direk uçuş şart”

“Sağlık Turizmi için Adana’ya direk uçuş şart”

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, sağlık turizm yapılacaksa ve Adana diş hekimleri bu turizmin içerisinde yer alacaksa Bölge Hava Limanının biran önce bitirilerek direk uçuşların Adana’ya olmasının şart olduğunu söyledi.

dis_hekimler_adana_seminer“Anterior Morfoloji ve Kompozit Dolgu Tabakalama Teknikleri” konulu seminerde Adana Valiliğinin düzenlediği ‘Adana Projelerini Konuşuyor’ çalıştayını çok anlamlı bulduğunu belirten Başkan Dt. Fatih Güler, şöyle dedi:

“Bu proje konusunda bizim talebimiz Bölge Hava Limanı biran önce bitmesi. Bölge Hava Limanının bizi neden ilgilendirdiğine gelince eğer biz diş hekimliğinde sağlık turizm yapacaksak ve Adana diş hekimleri bu turizmin içerisinde yer alacaksa direk uçuşların Adana’ya olması şarttır. Aktarmalı uçuşlarda sağlık turizmi için Adana’ya gelmelerde problem yaşanıyor. Bölge hava limanı biran önce biterse, Adana kendisine düşen payı alacaktır. Ülkemiz insanı dışa çok açıldı. Hemen hemen her ülkede vatandaşlarımız var. Oralardan diş tedavisi için ülkemize gelen çok ciddi sayıda hasta var. Direk Adana uçuşları olsa gelen hasta sayısı daha da artacaktır. Bu anlamda kentimize gelecek insalarda güven oluşturması için Adanamızında marka şehir olması lazım. Uluslararası kongreyi Adana’da yapmak istiyoruz. Ama yeterli salon ve fuar alanı olmadığı için buna talep olamıyoruz. Onun yerine 7-8-9 Ekim 2016 tarihlerinde Çukurova Diş Hekimliği Günlerini yapacağız. Onun müjdesini şimdiden vermek istedim. Adana için oluşturulan projelerin hızlı biçimde yaşama geçmesini arzuluyorum”dis_hekimler_adana_seminer (1)

Dt. Fatih Güler, “Bir diş hekiminin ‘ben diş hekimiyim’ demesi yeterli değildir. Hastaları tarafından takdir edilmesi kabul edilebilir ama tam yeterli değildir. Bir diş hekiminin iyi bir hekim olduğunun göstergesi etik duruşuyla alakalıdır. Mesleğini iyi yapması ve meslektaşlarının onu ne kadar takdir ettiğinin ölçüsüyle alakalıdır.

Eğitim ve seminerlere katılarak bilgisini güncellenmesiyle alakalıdır. Meslektaşlarının arasında canlı sunum yapmak belli bir cesaret ve özgüven gerektirir. Meslektaşımız Dt. Engin Taviloğlunu bu cesaretinden dolayı kutluyorum.” dedi.

KULLANABİLDİĞİNİZ KADAR KULLANIN

Diş hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde canlı makro video eşliğinde sunum yapan Dt. Engin Taviloğlu, “Ana dişler kullanabildiği kadar kullanılmalıdır. Çatlak, kırık dişlerin metal yada porselan kaplama yapmak için hemen kesilmemesi gerekir. Diş tamamen kaplanmadan, eksik kısımlarına tedavi edici teknolojik yöntemler uygulanmalıdır” diyerek bir santral (ön bölge) dişin kökü, kronu ve tüm katmanları, renk efektleri, yüzey şekilleri, düzenlenmesi ve cilasyla oluşturulması konularında bilgilendirme yaptı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°