SAĞLIK ÇALIŞANLARI 23 HAFTADIR VERGİDE ADALET İSTİYOR
SAĞLIK 21.08.2024 15:29:00 0

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 23 HAFTADIR VERGİDE ADALET İSTİYOR

Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın ‘Vergide Adalet İstiyoruz” talebi 24 haftadır sürüyor. Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen,“İktidarın görevi vergide ve gelirde adaleti sağlamaktır” dedi

Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın ‘Vergide Adalet İstiyoruz” talebi 24 haftadır sürüyor. Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, “İktidarın görevi vergide ve gelirde adaleti sağlamaktır” dedi.

Kiremithane Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları adına açıklamayı Adana Tabip Odası Genel sekreteri Dr. Hakan Şen yaptı. 21 Şubat’ta “Vergide Adalet İstiyoruz” eylemlerini başlattıklarını belirten  Dr. Hakan Şen, şöyle konuştu:

“Sağlık çalışanları ve emeğiyle geçinen yüzbinler, bir yandan hayat pahalılığı altında ezilirken, diğer yandan vergi kesintileri nedeniyle yaşamını idame ettirmekte zorlanıyor. Haziran ayında kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan %19 artış henüz cebimize girmeden eridi. Enflasyon farkı olan zam ile ocak ayında aldığımız ücreti ancak alabilir hale geldik. Önümüzdeki beş ay boyunca artacak vergi kesintileriyle yılın ilk ayında aldığımız ücretin altında bir gelirle karşı karşıya kalacağız. İki haftadır denetim adı altında eczanelere vergi baskınları yapılırken; vergi ödemeyen, vergi muafiyeti getirilen imtiyazlı şirketlerin bilgileri bir bir basına yansıyor ve buna yönelik hiçbir adım atılmıyor. Yaratılan ekonomik kriz ile hastalarımız kronik hastalık ilaçlarının farkını ödeyemez hale geliyor. Emekli hastalarımız eczanelerde reçete farkını ödemek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı iki reçetenin tek ödemesini bile vergi kaçakçılığı sayıp, “Reçete ve fiş sayısı farklı” gerekçesiyle ceza kesmeye kalkıyor.

VERGİDE ADALETİ SAĞLAYIN 

Her ay 5 milyon lira harcayanların vergi ödemediğini bizzat bakanın açıklamasından biliyoruz. Daha bu hafta Gaziantep’te bir tekstil firmasının 9 bin 431 lira, yanlış duymuyorsunuz, sadece 9 bin 431 lira vergi ödediğini öğreniyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı’na 24. defa sesleniyoruz: Sözünüzü tutun. Vergide adaleti sağlayın. Ekonomik krizinizi biz sabit gelirlilerin sırtına yüklemekten vazgeçin. Mahallemizdeki eczaneye baskın yapmak kolay, bir kez olsun her gün milyonlarca lira kazanan sermayedarların kapısına uğrayın.

YOKSULLUK SINIRI 67 BİN, VERGİSİ 30 BİN LİRA

Bugün dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 67 bin lira. Memleketimizin büyük çoğunluğu yoksulluk sınırında bir ücreti hayal bile edemiyor. Siz bu ücreti alandan 30 bin lira vergi kesmeyi reva görüyorsunuz ama devasa tekstil firmaları üç yılda 9 bin 431 lira vergi ödemiş, onlara vergi kaçağını sormuyorsunuz. Ekonomik kriz bizi hasta ediyor. Acı reçete değil, “Vergide Adalet” istiyoruz. Yarattığınız ekonomik krizin biz sabit gelirlileri sağlığından ettiğini biliyoruz, her gün hastalarımızdan duyuyoruz. Ne tedavilerini olabiliyorlar ne sağlıklı beslenebiliyorlar ne randevu bulabiliyorlar. Bu bizim reçetemizle düzelecek bir sağlık sorunu değildir. Siz de biz emekçilere acı reçete dayatmaktan vazgeçin.Her gün bir yangın haberi ile sarsılıyoruz. Ancak vergilerimizin yangın söndürme araçları için değil, protokol araçları için harcandığını görüyoruz. Söz verdiğiniz görevinizi yapın, bizden topladığınızı bizim için harcayın. Bizim vergilerimizle şehir hastanelerinin bir avuç müteahhidine milyarlarca dolar veriyorsunuz. O şehir hastanelerine ödediğiniz 42 dakikalık kira ile bir aile sağlığı merkezi yapılabilir. Siz bunu yurttaşlara değil, bir avuç sermayedarınıza harcıyorsunuz. Biz de randevu peşinde, doktor peşinde, ilaç peşinde koşmak zorunda kalıyoruz.”

 

BURADAN HAZİNE VE MALİYE BAKANI’NA BİR KEZ DAHA SESLENİYORUZ:

  • Üç ay önce verdiğiniz sözü tutacak ve “Vergide Adalet”i sağlayacak mısınız?
  • Kim olduklarını hepimizden iyi bildiğiniz vergi kaçıranlardan vergi almaya başlayacak mısınız?
  • Biz sabit gelirlilerin vergisini ne zaman %15’e sabitleyeceksiniz?
  • Halkımızdan alınan adil olmayan, ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri ne zaman azaltacaksınız?
  • Sözünüzü tutamayacaksanız istifa edecek misiniz?

Vazgeçmiyoruz, ısrar ediyoruz! Haklıyız ve hakkımız olanı alana, taleplerimiz karşılanana dek 24 haftadır yaptığımız “Vergide Adalet” eylemlerimizi her çarşamba sürdüreceğiz!”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°