SAVCI 4 GAZETECİYE BERRAT İSTEDİ
Manşet Haber 13.07.2017 20:25:51 0

SAVCI 4 GAZETECİYE BERRAT İSTEDİ

SAVCI 4 GAZETECİYE BERRAT İSTEDİ

Adana’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yerel televizyon, gazete sahibi ile gazetecilerin bulunduğu 2'si tutuklu 13 şüphelinin yargılanmasında karar aşamasına gelindi. Savcısı mütalaasında 7 şüphelinin örgüt üyeliğinden 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını, 4 gazetecinin beraatini istedi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülen davada sanıklar örgüt ile ilgili herhangi bir bağlarının bulunmadığını ifade ederek suçlamaları reddetti. Duruşma savcısı davanın davanın 3'üncü celsesinde araştırılmasını istediği husus kalmadığını belirterek esas hakkındaki mütaalasını verdi. Savcı, tutuklu gazeteci Aytekin Gezici, Abdullah Özyurt ile tutuksuz yargılanan Yüksel Evsen, Rıfat Söylemez, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel ve Osman Palamut'un silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı yerel gazete sahibi, Hakan Bülent Yardımcı, Taner Talaş, Ali Bekmezci ile TGS Adana Şube Başkanı gazeteci Salim Büyükkaya'nın beraatini talep etti.
Mahkeme heyeti, Aytekin Gezici ile Abdullah Özyurt'un tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı 15 Eylül tarihine erteledi


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°