SAYIŞTAY’IN TÜRKEŞ ÜNİVERSİTESİ RAPORUNU BAKAN ÖZER’E SORDU
Manşet Haber 6.10.2022 14:09:40 0

SAYIŞTAY’IN TÜRKEŞ ÜNİVERSİTESİ RAPORUNU BAKAN ÖZER’E SORDU

SAYIŞTAY’IN TÜRKEŞ ÜNİVERSİTESİ RAPORUNU BAKAN ÖZER’E SORDU

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, Sayıştay’ın Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2021 yılına ait raporunu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.
TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren HDP Adana Milletvekili Peköz, Sayıştay’ın 2021 raporu ile ilgili 5 soru yöneltti. Peköz’ün yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:
“1-Kurumda görevde yükselmeye tabi kadrolara sınav şartına uyulmadan atama yapılmasının yasal gerekçesi nedir? Yönetmelik kapsamında olmayan fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği kadroları şube müdürlüğü kadrosuna göre üst kadro olarak değerlendirip sınavsız atama işleminin tesisi, yönetmeliğin liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesine aykırı değil midir?
2-Görevde yükselmeye tabi kadrolara sınav şartına uyulmadan ataması yapılan kişiler ve kimlerdir? Bu kişilerin atandıkları kadrolar hangileridir?
3-Kurumda taşınırların sebebi tespit edilmeden gider yazılarak kayıtlardan çıkarılmasının gerekçesi nedir?
4-Taşınır kayıtları ile muhasebe kayıtları arasında oluşan 177.187,22 TL’lik tutarsızlık nasıl giderilecektir? Söz konusu Sayıştay tespiti herhangi bir kamu zararına yol açmış mıdır?
5-Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde yaşanan ve Sayıştay Raporuna da yansıyan bulgulara ilişkin bir soruşturma başlatılacak mıdır?”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°