ŞEHİR HASTANESİ 15 EYLÜL’DE AÇILIYOR
Manşet Haber 2.09.2017 02:08:28 0

ŞEHİR HASTANESİ 15 EYLÜL’DE AÇILIYOR

ŞEHİR HASTANESİ 15 EYLÜL’DE AÇILIYOR

Vali Mahmut Demirtaş, yapımı tamamlanan bin 550 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin 15 Eylül’de hasta kabülüne başlayacağını, hastanenin açılış tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın proğramına göre belirleneceğini açıkladı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ndeki bayramlaşma törenine katılan Vali Mahmut Demirtai gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çok modern ve son teknoloji ürünlerle donatılan şehir hastanesinin sadece Adana’nın değil, bölgeye de hizmet vereceğini dile getiren Demirtaş, Çukurova Dr. Aşkım Devlet Hastanesi eski binasının yıkılıp, buraya da 300 yatak kapasiteli yeni bir hastane yapılacağı ifade etti. Demirtaş, Yüreğir’de bir süre önce yıkılan eski devlet hastanesinin yerine de 100 yatak apasiteli yeni bir hastane yapılacağını da belirtti.
HASTANE ODALARI TEK KİŞİLİK OLACAKvali_demirtas_makam
Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılıp, ‘Şehir Hastanesi’ bünyesinde hizmet vereceğini ifade eden Demirtaş, sağlık alanında yapılan yatırımları önemsediklerini vurguladı.
Demirtaş, “Şu anda kent genelindeki tüm hastanelerin kapasitesini yarı yarıya düşüreceğiz. Böylelikle hastanelerdeki tüm odalar tek ya daçift kişilik olacak” dedi.
5 OCAK’IN YERİ YEŞİL ALAN OLACAK
Şehrin batı kesimindeki sağlık sorunlarının çözümü için Yeşiloba’da Karayolları’na ait bir araziye 100 yataklı bir hastane yapılacağını, yeni stadyumun tamamlanıp faaliyete girmesinin ardından da 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın yerinin de yeşil alana dönüştürüleceğini açıklayan Vali Demirtaş, metroyla ilgili olarak tasarrufun hükümetin yetkisinde olduğunu da anlattı.
ÇGC’deki ayramlaşmaya CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de katıldı.




Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°