Tarih: 12.11.2017 16:32

ŞEHİR HASTANESİ BAŞHEKİMİ DAŞ AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin en büyük sağlık kuruluşları arasında yer alan 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, şehir hastanelerinin sahibinin halk olduğunu, vatandaşların “Şehir Hastanesi hizmetlerinin ücretli’ olduğu dedikodularına kulak asmamalarını, Şehir Hastanesinin devlet hastanesinden ücret yönünden hiçbir farkı olmadığını, Şehir Hastanesinin Kamu-Özel ortaklığı olduğunu, devletin bazı işlerin görülmesi amacıyla özelden hizmet satın aldığını, yönetiminin tamamen kamuda olduğunu söyledi.
Adana Tabip Odası yönetimi Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş’ı ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları aktararak çözüm bulunmasını istedi. Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Şehir Hastanesi Başhekimi Koray Daş’a yeni görevinde başarılar diledi. Ökten, yaptığı konuşmada Şehir Hastanesinin yeni bir kavram olduğunu, diğer kamu hastanelerinden konum itibariyle farklı bir yapısı olduğunu ifade ederek,“Yeni hastane olduğu için birçok sorunu içerisinde barındırıyor. Hekim ve sağlık çalışanları için zorlukları fazla. Özellikle polikliniklerde, yoğun bakım ve servislerde sekreter olmaması, ameliyathanede yeterli personel olmaması gibi sorunlar var. Biz bu sorunların en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz.” dedi
“SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”
Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, ortak akıl üreterek sorunların çözülebileceğini belirterek şunları söyledi:
“Şehir Hastanemiz yeni açıldı. Problem olacak. Sistemleri, modelleri Türkiye için yeni olan bu ölçekteki hastanenin iyi işlemesiyle alakalı beklenti çok büyük. Şehir Hastanesi modeli aslında gerekliliktir. Eski hastanelerde yanlışta olsa birçok şey kanıksandı. Çağın değiştiği gibi sağlık sistemleri de değişti. Modern ve doğru yaklaşımlarla bir takım işler yapılıyor. Eksiklerimizi hızla tamamlayacağız. Benim de niyetim bu yöndedir. Sorunları iyi bilen hekim arkadaşlarımız var. İyi ekibimiz var. Bu yeni sistemi tüm konforuyla halkımızla buluşturarak onlara kaliteli sağlık hizmeti sunma amacındayız. Hastaları memnun etme arzumuz olduğu gibi hekim meslektaşlarımın ve sağlık çalışanlarımızın da daha huzurlu ve kaliteli bir sistem içerisinde mesleki tatminlerini sağlamayı hedefliyoruz. Tabip Odasının da bizim de amacımız budur.”
“DEDİKODULARA KULAK ASMAYALIM”
Vatandaşların ‘Şehir Hastaneleri hizmetleri ücretli’ dedikodularına kulak asmamaları uyarısında bulunan Başhekim Doç. Dr. Daş, “Halkımız yanlış söylentilere inanmasın. Diğer Kamu Hastaneleri nasıl ücretsiz ise aynı şekilde Şehir Hastaneleri de ücretsiz, SGK tüm ücretleri karşılıyor. Bu anlamda Devlet Hastanesinden farkımız yoktur. Bu hastane Kamu-Özel ortaklığı olabilir ama sahibi milletimiz-devletimizdir.” diye konuştu.
Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ökten, Başhekim Doç. Dr. Daş’a ‘Çukurova’da Tıp Tarihi’ ve ‘Bir Cerrahın Kaleminden’ isimli kitapları hediye etti. Ziyarette Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. A. Erhan Özeren, Dr. Selahattin Menteşde hazır bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —