ŞEHİR HASTANESİNDE 27 YATAKLI YANIK SERVİSİ

29.01.2018 22:32:20

ŞEHİR HASTANESİNDE 27 YATAKLI YANIK SERVİSİ

Türkiye’nin sayılı merkezleri arasında yer alan Adana Şehir Hastanesi Yanık Merkezi, yoğun bakım ünitesi ve 27 yatak kapasitesi ile Adana ve bölge illerine hizmet veriyor.
Sorumlu Hekimi Op.Dr. Mete Demir'in gözetiminde eylül 2017 tarihinden itibaren Adana Şehir Hastanesi bünyesinde hizmete başlayan Yanık Merkezi, uzman kadrosu, yardımcı sağlık personelleri, yanık servisi ve yoğun bakım üniteleri ile sadece Adana’nın değil bölge illerine de hizmet verdiği bildirildi.
Yanık servisi, yanık yoğun bakım, yanık ameliyathanesi ve yanık polikliniği birimleri yer alan merkez, 18’i servis, 9’u yoğun bakım olmak üzere toplam 27 yatak kapasitesine sahip.
5 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olmak üzere toplam 6 hekimin görev yaptığı ve 7 gün 24 saat uzman hekimin bulunduğu Yanık Merkezi, sadece Adana’ya değil bölgeye de hizmet veriyor.
Son teknolojiyle donatılan ve Türkiye’nin sayılı merkezlerinden birisi olan Adana Şehir Hastanesi Yanık Merkezi, deneyimli kadrosu ve sahip olduğu teknoloji ile yanık kliniklerinde çalışacak sağlık personeli yetiştiren bir merkez haline de dönüştü.
Yanık merkezi ve yanık polikliniği B Blok 1.katta bulunuyor. Yanık merkezi; yanık servisi, yanık yoğun bakım, yanık ameliyathanesi ve yanık polikliniği birimlerinden oluşuyor. 18 servis yatağı, 9 yoğun bakım yatağı olmak üzere toplamda 27 yataklı bir merkez.
Yanık merkezinde; 5 genel cerrahi uzmanı, 1 anestezi ve reanimasyon uzmanı olmak üzere toplam 6 doktor görev yapıyor.
YANIK MERKEZİ DOKTOR KADROSU: Uz. Dr.Mete DEMİR (Genel Cerrahi) - Uz. Dr.Orhan EROĞLU (Genel Cerrahi) - Uz. Dr.Kayhan GÜRBÜZ (Genel Cerrahi) - Uz. Dr. Abdulkadir BAŞARAN (Genel Cerrahi) -Uz. Dr. Ali YARÇE ( Genel Cerrahi) - Uz. Dr.Gülden SEVGEN (Anestezi ve Reanimasyon)
Yanık servisinde , 9 hemşire, yanık yoğun bakımda 14 hemşire, yanık ameliyathanesinde; 5 sağlık memuru, 2 hemşire, 2 anestezi teknisyeni olmak üzere 32 yardımcı sağlık personeli ile 2 tıbbi sekreter görev yapıyor.
YANIK MERKEZİNDE VERİLEN HİZMETLER
Sıcak sıvı yanıkları, ısı temas yanıkları, kimyasal yanıklar, donma yanıkları, elektrik yanıkları, inhalasyon yanıkları v.b. sebeplerle yanmaya maruz kalan hastalara hizmet veriliyor.
Cilt yanık yüzde oranı ve yanık derecesi düşük yanıklar poliklinikte ayaktan takip ve tedavi ediliyor. Cilt yanık yüzde oranı ve yanık derecesi yüksek yanıklar , özellikli bölge yanıkları yanık merkezinde yatırılarak tedavi ediliyor. Pansuman ,debridman, eskaratomi,eskarektomi, fasiyal eksizyon, greft ameliyatları v.b. operasyonlar yapılıyor.
WWW.ADANAULUS.COM



1

AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

2

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

3

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

4

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

5

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ