Tarih: 19.11.2017 22:38

ŞEHİR HASTANESİNDE HER HEKİME KAYIT ELEMANI VERİLECEK

Facebook Twitter Linked-in

Adana Şehir Hastanesi’nde hekimlerin kayıt elemanı sorunu çözülüyor. Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, her hekimin yanına bir kayıt elemanı verileceğini açıkladı. Özer, “Günde 20-30 hasta bakan hekim sekretersiz çalışabilir ama günde 80-100 hasta bakılan yerde mümkün olamayacağını biliyoruz. Her hekimin yanına bir kayıt elemanı verilecek” dedi.
Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve Dr. Hakan Şen, aynı göreve yeniden atanan Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer’i ziyaret etti.
Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, özellikle Adana Şehir Hastanesi’nde yaşanan sistemsel problemler nedeniyle hekimlerin iş yükünü daha da arttığına dikkat çekerek, sorunlarını şöyle sıraladı:
“Hastaneye muayeneye gelen vatandaştan muayene ücreti kesiliyor. Yazılım sisteminde sorun olduğu için ilacını Aile Hekiminden yazdırmak zorunda kalıyor. Bu kez vatandaşın cebinden iki kez muayene ücreti çıkmış oluyor. Yazılım sistemi karmaşık. 1550 yataklı hastaneye göre hazırlanan bir sistem olmadığını düşünüyorum. Bir diğer sorun; muayene odalarında, kliniklerde ve yoğun bakımlarda sekreter olmaması ve personel eksikliğinin olmasıdır. Diğer önemli sorunlardan birisi de hemşire eksikliğidir. Şehir hastanesi işletim açısından da kamu-özel ortaklığı altında yeni bir sistem olduğu için adaptasyon sorunu yaşanıyor. Bunlar ve benzeri sorunların çözümünü bekliyoruz.”
Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, sorunların tamamını bildiklerini ve çözümü konusunda çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:tabip_odasi_il_saglik_ahmet_ozer (2)
“Bizim yaklaşık bir aydır veri elemanlarının kullanımıyla ilgili görüşmelerimiz sürdü. Mutabakata vardık. Her hekimin yanına bir kayıt elemanı verilecek. Günde 20-30 hasta bakan hekim sekretersiz çalışabilir ama günde 80-100 hasta bakılan yerde mümkün olamayacağını biliyoruz. Evet şehir hastanesi bilgi sistemi gerçekten yeni sistem. Sorunları hem biz hem de yeni başhekimimiz ve ekibi biliyor. Geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantının ilk üç ana maddesi sizin saydığınız sıkıntıları içeriyordu. Biz bunların farkındayız. Çözümü konusunda hep birlikte çalışıyoruz. Şehir hastanesinde insanımıza yakışır, tek kişilik odalarda konforlu tedavi sunuyoruz. Özellikle altyapı, donanım ve otelcilik açısından hem de depreme dayanıklılık açısından iyi bir hastane ortamı yarattık. İşlevsellik bakımından eksiklerimizi tamamlayarak pozitif enerjiyle önümüze bakacağız.”
1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapanan hastane bulunmadığını, taşınan hastane olduğuna dikkat çekerek, bu konuda da şunları söyledi:
“Kapanan hastanemiz yoktur. Taşınan vardır. Taşınan hastanelerin rolü, yapısı, kapasitesi ihtiyaca göre değiştirilerek yeniden açıp, halkımızın hizmetine sunacağız. Diğer hastaneleri de tek veya iki kişilik yapacağız. TOKİ Numune Hastanesini devlet hastanesi içeriğinde palyatif bakım hastanesi olarak düşünebiliriz. Bizim isteğimiz halkımız önce aile hekimine sonrada ikinci basamak hastanelerine ulaşsın. Şehir hastanesi eğitim ve araştırma hastanesi olduğundan üst düzey hastalar buraya gelsin. Hem vatandaş mağdur olmasın hem de hekimlerin iş yükü artmasın. Hastaneler hepimizin. Hepimiz aynı amaca hizmet ediyoruz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —