ŞEHİT ERKUT AKBAY’DA YIKIM BAŞLADI
Manşet Haber 20.11.2021 12:49:23 0

ŞEHİT ERKUT AKBAY’DA YIKIM BAŞLADI

ŞEHİT ERKUT AKBAY’DA YIKIM BAŞLADI






Yüreğir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığıyla yürütülen bin 15 konut ve işyerinin inşa edileceği Şehit Erkut Akbay Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binaların yıkımına başlandı.





Yıkım çalışmalarına Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Halit Ergin, Meclis Üyeleri Metin Uğurlu, Tarık Özünal, Şehit Erkut Akbay Mahalle Muhtarı Selahattin Kılıç ve vatandaşlar katıldı.





BÜYÜK DÖNÜŞÜM 104 DÖNÜMLÜK ALANI KAPSIYOR





Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde yıkımın startını veren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, yaptığı açıklamada; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın önderliğinde Şehit Erkut Akbay Mahallemizde kentsel dönüşüm süreci başlamış durumda. Bugün burada il müdürümüz, mahalle muhtarımız ve vatandaşlarımızla hep beraber ilk yıkımı gerçekleştiriyoruz. Mahallemizde 695 hak sahibinin bulunduğu toplam 104 dönümlük bir alanda, 948 bağımsız birimim yıkım süreci başlıyor.” dedi. 





‘ADANA’NIN EN GÜZEL MAHALLESİ OLACAK’





Daha yaşanabilir bir kent hedefi ile çalışma yaptıklarını belirten Başkan Kocaispir, “Göreve geldiğimiz andan itibaren daha modern, yaşanabilir, güzel bir kent oluşturulması noktasında büyük bir çaba içerisindeyiz. İnşallah devletimizin desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Şehit Erkut Akbay mahallemiz birkaç yıl sonra Adana’mızın en güzel, en modern mahallesi olacak” ifadelerine yer verdi. 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°