Tarih: 20.06.2014 08:48

Sendikalar Çalışanlara Güven Çemberi

Facebook Twitter Linked-in

TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı Doğan Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan, ÇGC’yi ziyaret etti

tumbel_sen (2)TÜM YEREL SEN Genel Başkanı Doğan Koç, Türkiye’deki işçi sınıfı ve sendikaların ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığı güdemeyeceğini belirtti.
TEKEL’in özelleştirilmesi sürecinde işçilerin ve sendikaların hep birlikte mücadele etmediğini ve TEKEL’in bitirildiğini kaydeden Koç, “Binlerce kişi işsiz kaldı. TEKEL bitince sigara ithalatı ile birlikte kaçak sigara da olabildiğince arttı” dedi.
Türkiye’de taşeronlaşmanın hızla arttığına işaret eden Koç, “Soma faciası bir taşeronlaşma ürünüdür. Soma’daki olay bir facia değil katliamdır. Türkiye’deki tüm dinamiklerin topyekün taşeronlaşmaya karşı durması gerekiyor. Emek örgütleri, siyasi partilerin üzerinde bir düşünce yapısına sahip olmalı. Emek örgütleri birilerine angaje olmamalı, talimatla hareket etmemelidir” diye konuştu.


ÇGC ziyaretine, TÜM YEREL-SEN Genel Sekreteri Cengiz Gülebay, Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Ahmet Yeşilağaç, Genel Mali Sekreter Arif Alel, TİS ve Hukuk Genel Sekreteri Arap Mucur, Genel Sosyal ve Dışilişkiler Sekreteri Ahmet Kılınçoğlu, Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan ve Adana Şube Hukuk Sekreteri Ayşe Tayakısı da katıldı.tumbel_sen (1)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —