Silivri Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Seyhan’ın seçilmiş Belediye Başkanı Oya Tekin’in yerine 17 Haziran Salı Günü başkan vekilliği seçimi yapılacak.
Seyhan Belediyesi’nde Başkan Vekilliği seçimi için Adana Valilik belediye meclis üyelerine tebliğ edilmesi için Seyhan Kaymakamlığına yazıyı gönderdi. Seyhan Meclis üyeleri de Seyhan Kaymakamlığından yazıları almaya başladı. Valiliğin meclis üyelerine gönderdiği yazıda Seyhan Belediye Başkan Vekilliği seçiminin 17 Haziran Salı günü saat 14.00’de yapılacağı ifade ediliyor.
Adana Valiliği, Seyhan ve Ceyhan Belediye meclislerinin yapacağı Başkan Vekilliği seçimleri için yazıyı ilçe belediyelerine gönderdi. İlçe kaymakamları da Seyhan ve Ceyhan’daki tüm meclis üyelerine başkan vekilliği seçimlerinin 17 Haziran’da gerçekleştireceğini tebliğ etti.
Adana Valiliği açıklamasında, Seyhan ve Ceyhan Belediye Meclislerinin Başkan Vekilliği seçimleriyle ilgili toplantı tarihleri ile nerede yapılacağına ilişkin açıklaması şöyle:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında; Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, haklarında verilen tutuklama kararları ve İçişleri Bakanlığı olurları doğrultusunda geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılmıştır.
5393 sayılı Belediye Kanunu gereği; Seyhan Belediye Meclisi, yeni belediye başkan vekilini seçmek üzere 17 Haziran 2025 Salı günü saat 14.00'te Seyhan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda toplanması, Ceyhan Belediye Meclisinin ise, yeni belediye başkan vekilini belirlemek üzere 17 Haziran 2025 Salı günü saat 14.00'te Murat Göğebakan Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda toplanması Valiliğimizce uygun görülmüştür”
CHP’NİN CEYHAN ADAYI SEVİL AYDAR YILDIZ
CHP, Ceyhan’da Belediye Başkan Vekilini belirledi ve kamuoyuna Av. Sevil Aydar Yıldız olarak açıkladı. CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe örgüt görüşmeleri sonucu adayın Sevil Aydar Yıldız olarak belirlediklerini sosyal medya hesabından duyurdu.
SEYHAN ADAYI BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
CHP İl Başkanı Doç. Dr Anıl Tanburoğlu, Oya Tekin’in yerine vekalet edecek Belediye Başkan Vekili adayını belirlemek için Seyhan İlçe Başkanı ve meclis üyeleriyle toplantı yaptı, ancak Ceyhan’daki gibi Seyhan Başkan Başkanvekili adayını açıklamadı. İl Başkanlığı, sosyal medya paylaşımında, şu ifadelere yer verildi:
“Seyhan Belediye Başkanımız Sayın Oya Tekin’in haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmasının ardından, oluşan süreci değerlendirmek ve yol haritamızı belirlemek üzere CHP Seyhan İlçe Başkanlığımızda bir toplantı gerçekleştirdik.
Toplantı, CHP Adana İl Başkanımız Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu’nun başkanlığında, Seyhan Ilçe Başkanımız ve Seyhan Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla yapıldı. Birlik ve beraberliğimizin en üst düzeyde olduğu bu süreçte hem Seyhan halkının iradesine sahip çıkacağız hem de partimizin kurumsal yapısına göre hareket edeceğiz.
Seyhan Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışına uygun şekilde yoluna devam edecektir. Oya Başkanımızın en kısa sürede görevinin başına dönmesine olan inancımız ve tüm meclis üyelerimizle birlikte partimizin ve Seyhan halkının hukukunu korumaya kararlıyız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
ÖZEL TEKİN’İ SİLİVRİ’DE ZİYARET EDECEK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Pazar günü Silivri’ye giderek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ile tutuklu bulunan CHP’li Belediye Başkanlarını ziyaret etmesi bekleniyor. Özel’in, Oya Tekin ziyaretinde Seyhan Belediyesine Başkan Vekili isminin de gündeme gelebileceği ifade ediliyor.
CHP’ye yakın kaymaklar, Seyhan Belediye Başkan Vekilliği için 2 isim ön plana çıkıyor. Biri Güngör Göçer, diğeri ise Hasibe Akkan. Yapılacak görüşmelerden sonra Seyhan Belediye Başkan Vekilinin en geç pazartesi gününe kadar netleşmesi bekleniyor.
SEYHAN’DA ÇOĞUNLUK CHP’DE
31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde Meclis üyelerinden 28’si CHP, 12’si Ak Parti, 3’ü MHP ve 2’si DEM Partiden oluştu.