SEYHAN’DA, EN ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜL
GÜNCEL 8.06.2024 11:55:00 0

SEYHAN’DA, EN ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜL

Dünya Çevre Günü nedeniyle Seyhan Belediyesi tarafından ilçe genelinde ortaokul ve lise düzeyindeki okulların katıldığı, “Ödüllü Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama (E-ATIK) yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri

Dünya Çevre Günü nedeniyle Seyhan Belediyesi tarafından ilçe genelinde ortaokul ve lise düzeyindeki okulların katıldığı,  “Ödüllü Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama (E-ATIK) yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri törenle verildi.

Seyhan Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme merkezinde, okulların temsilcilerine ve öğrencilerine tesisleri gezdiren ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Seyhan Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr.Zeki Bozkurt, “ Yarışmadaki amaç, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümünün sağlanması, okullarda çevre bilincinin aşılanması, böylelikle daha temiz ve yaşanılabilir çevreye ulaşılması. Bu hedef doğrultusunda gerçekleşen yarışma sonunda toplam 3 tonun üzerinde e-atık toplandı. Katılım gösteren tüm okullarımıza teşekkür ediyoruz“ dedi.

Ödül töreninde derece yapan okullara ödüllerini Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Okay Sangün verdi. Sangün, “Gençlerimizi, geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz okullar arası E-atık toplama yarışmasında yer alan tüm evlatlarımızı, öğretmenlerini ve idarecilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. 

KOMPOST ÜRETİM TESİSİ GEZDİRİLDİ

Seyhan Belediyesi 1.Sınıf Atık Merkezi’nde yapılan törenin sona ermesinin ardından katılımcılara Kompost Üretim tesisleri gezdirildi ve burada da yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler öğrencilere aktarıldı


Anahtar Kelimeler: SEYHAN’ ÇEVRECİ OKULLARA

YAZARLAR

37.2° / 23.9°