SGK, Yusuf Aslan’ın adını nasıl değiştirdi?

17.10.2014 10:17:43

SGK, Yusuf Aslan’ın adını nasıl değiştirdi?

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin emektar personeli Yusuf Aslan’ın ismini değiştirdiler. Yusuf Aslan’ın ismi bu tarihten sonra Necdet Demir oldu!

Son nokta Gazetesi'nden Özcan Aladağ'ın bugün köşe yazısına taşıdığı olay şöyle gelişti:

Hiç şaşırmayın. Yusuf Aslan’ın ismini biz değil SGK Kurumu değiştirdi.

Emekli olan Yusuf Aslan’ın emeklilik parasından İstanbul’da ikamet eden Necdet Demir isimli kişinin çocuğunun ilaç, muayene ve reçete ücret bedeli olan toplam 16 lira 12 kuruş kesildi. Yani Necdet Demir’in kesintileri Yusuf Aslan’dan yapıldı.

Bunu da Yusuf Aslan’ın SGK bilgilerine resmi kayıt olarak işleyerek tahsil ettiğini sanki Yusuf’un gözünün içine baka baka tahsil etti.

Yusuf Aslan’da soluğu SGK’da alarak ‘benim adım Yusuf Aslan. Benden Necdet Demir olmamı istemeyin!’ diyerek resmi itirazda bulundu.

Vatandaş olarak hiçbir şeyden haberiniz yok iken emekli maaşınızı SGK kendi yaptığı yanlışlık ile kesintiye uğratıyor. Paranızı resmen gasp ediyor.

Siz kalkıp dilekçe veriyorsunuz. SGK’nın yolunu tutuyorsunuz. Saatlerce kuyruk bekleyerek sıranın size gelmesi için sinir katsayınızı yükseltiyorsunuz. Bir de bu kesinti bir ay olarak yanlışlık yapılmıyor. Alışmışlar ya! Kes babam kes…

Düzeltmek için uğraş ki başınıza ne gelecek…

Böylesine bir ülkede böylesine bir emeklilik hayatı yaşıyorsunuz.

Emekli olan veya halen aktif sigortalı olarak çalışan tüm SGK’lılara buradan bir uyarıda bulunmuş olalım. Alacağınız e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr’ye girerek aylık SGK’nın yaptığı hizmetleri, yanlışlıkları buradan görmeniz gerekiyor.

Bunu yapmanız sizin menfaatiniz için… Uyarmış olalım…

Verdikleri emekli maaşları sanki o kadar çok ki harca harca bitmez.

Bir de bundan haksız kesintiler yapıyorlar!...



1

YÜREĞİR’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK SEMİNERİ

2

ZORLUDEMİR: SANATIN HER YÖNÜ İNSANLARI MUTLU ETMEKTİR

3

ADANA BAROSU’NDA VOLKAN BÖKE DÖNEMİ

4

KADIN VOLEYBOLCULAR KAYBETMİYOR

5

ADANA LEZZET FESTİVALİ, LEZZET ŞÖLENİ YAŞATTI