Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, bazı avukatlar tarafından ölçüsüz yapılan sosyal medya paylaşımlarının mesleğin saygınlığını zedelediğini söyledi.
Adana Adliyesi Konferans Salonunda Baro tarafından düzenlenen “Zorunlu ve İhtiyari Deprem Sigortaları ve Maddi ve Bedeni Zararlarla İlgili Sigorta Hukuku Uyuşmazlıkları” konulu sempozyuma Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri; Av. Timur Ortatepe, Av. Nevzat Elçi, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Neval Yurtdaş, Av. Esem Yiğit, avukatlar ve davetliler katıldı.
Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz açış konuşmasında, meslek etik kuralları, reklam yasağı, sosyal medya kullanımı, hukuk sistemimizdeki sorunlar ve buna bağlı olarak TBB ve Barolar ile birlikte Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaştı. Av. Gökayaz, yıllık % 9 yasal faiz oranının açıklanan enflasyon oranları karşısında adaletsizlik yarattığını, alacaklının adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, davalı/borçlu tarafça kötüye kullanıldığını ve yargılamayı uzatmak isteyen taraflarca yargının iş yükünün arttırıldığına dikkat çekti. Gökayaz konuşmasında, mesleğimizin en büyük sorunlarından ve vatandaşlarımızı da mağdur eden trafik kazalarından doğan davalarda hasar danışmanlık adı altında simsarlık yapan aracı kurumların hukuk tanımayan uygulamalarından bahsederek, bu konuda İçişleri Bakanlığı nezdinde TBB ve Baro Başkanları olarak yürütülen çalışmaları aktardı.
Gökayaz, bazı avukatlar tarafından ölçüsüz yapılan sosyal medya paylaşımlarının mesleğin saygınlığını zedelediğini ifade etti. Gökayaz, 'TBB Genel Kurulu 2-3 Aralık’ta Olağanüstü toplanarak Reklam Yasağı Yönetmeliği konusunda bir çalışma yaptı ve TBB Meslek Kuralları’nda üç maddede değişikliğe gidildi. TBB Yönetim Kurulu, Genel Kurulda yapılan değerlendirmeleri esas alarak önümüzdeki günlerde Reklam Yasağı Yönetmeliği’nde değişikliğe gidilecek. Mesleğimizin saygınlığını hep birlikte koruyacağız' dedi.
Av. Mesut Adan’ın (Sigorta Tahkim Hakemi) moderatörlüğünü yaptığı Birinci Oturumda, Av. Nuray Dinçment (Sigorta Tahkim Hakemi) “ZMSS (Trafik) Sigortasına İlişkin Bedensel Zararlardan Doğan Uyuşmazlıklara Genel Bakış”, Av. Mesut Adan “Sigorta Uyuşmazlıklarında Zamanaşımı, Hak Düşürücü Süre, İbra, Konusuz Kalma ve Arabuluculuk Süreci”, Av. Mustafa Remzi Fidan (Sigorta Tahkim Hakemi/ISTAC Hakemi) “Araç Değer Kaybı/Belirsiz Alacak Davası/Kısmi Dava” konulu sunumlarını yaptılar.
Av. Necati Erdem’in (Sigorta Tahkim Hakemi) moderatörlüğünü yaptığı İkinci Oturumda, Av. Kamil Özbasan (Sigorta Tahkim Hakemi) “Zorunlu Deprem Sigortasında (ZDS) Yaşanan Hukuki Sorunlar”, Doç. Dr. Metin Sarıaslan (Sakarya Üniversitesi Öğr. Üyesi SEDDK E. Sigorta Tahkim Hakemi)“Zorunlu ve İhtiyari Deprem Sigortaları”, Ali Karaaslan (Sigorta Tahkim Hakemi) “Araç Hasarlarında Eşdeğer Yedek Parça Hukuki ve Teknik Tanımı” konulu sunumlarını yaptılar.