“Simitçi öğretmen” sayısı artacak

22.11.2013 12:59:51

“Simitçi öğretmen” sayısı artacak

CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Halit Atik, eğitim camiasının dershanelerin kapatılması yolundaki açıklamalarla sarsıldığını belirterek, “Dershanelerin kapatılması 250 bin civarındaki işsiz ve atama bekleyen öğretmen sayısını iki kat arttıracaktır. Bu karar, pazarda limon, kaldırımda simit satan, akşamları garsonluk yapan öğretmenlerin sayısını çoğaltacaktır.” dedi.

Ücretli öğretmenlik sıkıntılı

halitatik_chpTürkiye’de ataması yapılmayan öğretmen sayısının 250 bin civarında olduğunu belirten CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Dr.Halit Atik, “atama bekleyen öğretmenler sorunu” kadar, öğretmenlerin ücretli çalıştırılmasının da eğitim camiasının önemli sorunlarından birisi olduğunu hatırlatarak “Öğretmen açığı, ücretli çalıştırma sistemi ile kapatılmaya çalışılıyor. Ancak ücretli öğretmenlerin iş güvenceleri ve yıllık izinleri yok. Okul yönetimi işlerine her an son verebiliyor. Yasal olarak statüleri yok. Ücretli öğretmenler haftada en fazla 30 saat derse girebiliyor ve kadrolu öğretmenlerin aldıkları ücretin üçte birini alabiliyorlar.”diye konuştu.

O  işi de bulamayacaklar

Atik, dershanelerin kapatılmasıyla birlikte ücretli öğretmenliği elde etmenin bile hayal olacağını belirterek, şöyle dedi:

“Dershanelerin kapatılmasıyla 250 bin atama bekleyen öğretmenin üzerine bir kat daha eklenecek ve yarım milyon civarında bir işiz öğretmen kitlesi ortaya çıkacak.  Öğretmenler ücretli çalışma işini bile bulamaz hale gelecek. Dershanelerin kapatılması bir taraftan toplumda var olan fırsat eşitsizliğini daha da derinleştirip, eğitimde kapanmaz yaralar açacak, kaosa neden olacaktır. Diğer yandan, öğretmenlerimizi ise güvensiz bir geleceğe mahkum edecektir. Bu kabul edilemez”

Dr.Halit Atik, öğretmenlerin; 24 Kasım’ları, iş ve geçim kaygısı taşımadan, Atatürkçü, çağdaş, laik eğitim sitemli içinde öğrenci yetiştirebildikleri günlerde, gönül rahatlığıyla kutlayabilmeleri dileğinde bulundu.



1

3.GEMLİK FİLM FESTİVALİ'NDE ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

2

AOSB'DE YEŞİL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

3

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI 29 ÖZEL FİLM İLE KUTLUYOR

4

KOLAY BULAŞIYOR, AĞIR SEYREDİYOR

5

CHP’DEN ADANA'DA KADIN HAKLARI SEMİNERİ