Sokak Dostları içim önemli kararlar

5.02.2016 19:13:11

Sokak Dostları içim önemli kararlar

Sahipsiz Sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm amaçlı kurulan komisyon ilk toplantısını yaptı.

Orman ve Su İşleri VII. Bölge Adana Şube Müdürlüğünde, İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısında, sokak hayvanları ile ilgili sorunlar görüşülerek önemli kararlar alındı. Kurul toplantısında alınan kararlar şöyle:

ormansuisleri2

“1- İl ve ilçelerdeki sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların tespiti.

2- Mevcut belediyelerin alt yapıları ve durum tespiti.

3- Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyelerine veteriner hekim görevlendirmesi; görevlendirmediği takdirde hizmet alımı yoluna gidilmesi.

4- Büyükşehir ve ilçe belediyelerine tip proje gönderilmesi ve mevzuat konusunda bilgilendirilmesi ve bakanlıkça ödenek tahsis edindiği konuda bilgilendirilmesi.

5- İl merkezi ve ilçe belediyelerinin yerel hayvan koruma görevlileri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte odak yerinin tespit edilmesi ve besleme odağı tipinin Orman ve Su İşleri Müdürlüğünce tespit edilmesi ve Orman Su İşleri Müdürlüğünce Belediyelerin örnek alacağı sayıda besleme odağı ünitesi yaptırılması.

6- Belediyenin tüm sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklere mikroçip uygulayarak kayıt altına alınması.

7- Belediye veteriner hekimleri ve özel kliniği bulunan veteriner hekimlerin Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenecek kısırlaştırma eğitiminden geçirilmesi.

8- Büyükşehir Belediyesinin yeni geçici bakım evinin ivedilikle yapılması için koordinasyona girilmesi ve geçici bakımevi projesinin Orman ve Su İşleri Bakanlığa uygunluk için onaya sunulmasının sağlanması.

9- Tüm ilçelerin geçici hayvan barınağı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mevzuatına uygun hayvan müşahede yeri oluşturması.

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği adına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım; sahipsiz sokak hayvanları sorununa çözüm amaçlı kurulan Komisyonun çok önemli bir adım olduğunu, kurulda radikal ve kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesi için çabaların yoğunlaşacağını dile getirdi. Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Veteriner Odası Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi, Ceyhan Veteriner Fakültesi, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği, Orman ve Su İşleri VII. Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

 



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!