Sorunlara Çözüm Odaklı Bakarım

25.06.2014 09:55:52

Sorunlara Çözüm Odaklı Bakarım

vali_ziyaret_tabip_odasi (1)Adana Valisi Mustafa Büyük, hekimlerin sorunlarını bildiğini, sorunlara çözüm odaklı baktığını söyledi.

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan ve yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Vali Mustafa Büyük,  tüm hekimlerin iyi niyetli hareket ettiklerine inandığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Ben meselelere çözüm odaklı bakarım. Her konu emek verilen çabalanan bir konudur. Çözümü konusunda mesafe aldığımız, çözüme kavuşturduğumuz her bir konu bizim için başarıdır. Bizim takdir alanımızda, katkı sağlayarak olumlu hale getirebileceğimiz alanları çözmeyle uğraşmamız gerekir. Anayasa değişikliği, yasa değişikliği gerektiren konularda bizim bir netice alma şansımız yok. Onu meslek örgütlerinin en üst organları çözmelidir. Kendimizin kentimizde yapacağı pek çok şey var. Sadece diyalogla, işbirliğiyle bize bırakılan takdir haklarıyla meseleleri çözdüğümüz zaman asıl başarıyı o zaman sağlamış oluruz. Tüm hekim arkadaşlarımın iyi niyetle hareket ettiklerini biliyorum. Genel mahiyette hekimlerin meselelerini biliyorum. Adana neler var sizlerin değerlendirmelerinizden yararlanacağım. Sizlere katkı sağlamak benim için de mutluluk olur” dedi.

BİZE KULAK VERDİĞİNİZDE

Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Sayı ve yetkinlik, etkinlik olarak Türkiye’nin en büyük odalarından biri olduklarını ifade ederek yaptıkları çalışmaları anlattı ve şunları söyledi:vali_mungan

“Biz hem hekim hem de sivil toplum kuruluşu olarak buradayız. Yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıyız. Toplumsal ve sosyal olaylarında bir parçasıyız. Biz sizinle tanışıp, hoş geldiniz demek. Hem de bundan sonraki sağlık, eğitim, kadın sorunları, kentleşme, yeşil alan gibi toplumsal ve sosyal sorunlarda da sizin ile paydaş olarak çalışmak, işbirliği yürütmek istiyoruz. STK’lara, bize kulak verdiğinizde halka kulak vermiş olacaksınız. Yönetsel olarak biz hekimlerin amiri durumundasınız. Bazı sorunları bilmek sizin de işleyişiniz açısından kolaylık sağlar diye düşünüyoruz. Hekimlerin geldiği yer iyi bir yer değil. Sıkıntılı, zor bir süreçten geçiyoruz.

Uğruna çalıştığımız, yıllarımızı verdiğimiz halkla karşı karşıya getirildik. Birçok yerde hasta-hekim ilişkisi güven ve saygının ötesine geçip, tüccar-müşteri ilişkisine döndü. Bütün bunlar bizim canımızı acıtıyor. Sizin ile birlikte bunların üstesinden gelip, yine güven ve saygı üzerine inşa edilmiş bir hekim-halk ilişkisi istiyoruz”

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün sağlık sorunlarıyla ilgilenmesinden çok memnun olduğunu dile getiren başkan Mungan, Aile Hekimlerini eğitimini almadıkları, donanımlı olmadıkları uygunsuz bir nöbet sistemine sokulmak istenmesi, defin ruhsatları ve Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinin bahçesinden 120 ağaç kesilerek ek bina yapılması istenmesinin karşısında olduklarını belirterek çözümü konusunda yardım istedi.

 



1

SİYASİ YASAKLI BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

2

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A CHP’DEN TAM DESTEK

3

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AYDAR’A SİYASİ YASAK

4

ANKARA’DAN İNCİRLİK ÜSSÜNE YÜRÜYORLAR

5

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR