SORUNLARINI TARLADA DİNLEDİ
Manşet Haber 29.04.2018 16:08:33 0

SORUNLARINI TARLADA DİNLEDİ

SORUNLARINI TARLADA DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, tarım işçilerinin sorunlarını tarlada dinledi.
İşçilerle sohbet eden Av. Elif Doğan Türkmen özellikle küçük yaşta çocukların tarlada çalışmasına tepki gösterdi ve şöyle konuştu:
“Okul çağında olan bu çocukların şu an okulda sınıflarında kendi yaşıtları gibi ders dinlemeleri gerekirken burada büyükleri ile beraber tarlada olmaları yalnızca bu çocukların geleceği değil, Türkiye’nin geleceğinin de kaybıdır. Çalışamayacak durumda olan daha küçük yaştaki çocuklarda tarlada çünkü onların da anne babaları kaldıkları yerden tarlaya çalışmaya gidince bakacak kimseleri yok. O yüzden tarlada kendi kaderlerine bırakılarak büyümeleri bekleniyor. Halbuki bu çocuklarımızın da kreş veya anaokulu hakları yok mu? Hükümet olarak sadece kendinize yakın ve zenginlerin mi sorunları ile uğraşmak sizin işiniz bu insanların sorunlarını çözmek için ne bekliyorsunuz diye hükümete seslenen Milletvekili Türkmen tarım işçisi olduğu için okuyamayan çocuklarımız anne babaları ile ayni kaderi yaşıyorlar ama biz bu kaderi değiştireceğiz.
Türkiye’de çocuk işçi sayısı 2018 itibarıyla 1 milyonu geçti. 2012’de 601 bin olan 15-17 yaş arası çocuk işçi sayısı, 2016 yılına gelindiğinde 709 bine ulaştı. Çalışan her 10 çocuktan 8’inin kayıt dışı olduğu biliniyor. TÜİK’in 2016 yılı verilerine göre çocuk işçilerin yüzde 78’i kayıt dışı çalışmakta. 2018 yılında yaşları 15,16 ve 17 olan üç çocuk çalışırken hayatını kaybetti. Bu rakamın çok daha yüksek olmasından korkuluyor. Mesleki eğitim alan ve özellikle turizm sektöründe çalıştırılan stajyerler, resmi kayıtlara “çocuk işçi” olarak geçmiyor. AKP Hükümeti kabullenmese de çocuk işçilik Türkiye'nin gerçeği ve en önemli sorunlarından birisidir.”
24 Haziran Gecesi Cumhuriyet Halk Partisi kadroları iktidara geldiğinde bu kader değişecek. 16 yıldır iktidarda olan ama bir kere olsun bu kardeşlerimizin sorunlarına şifa bulamayan hatta ilgi dahi göstermeyen AKP iktidarı 24 Haziran gecesi gittiğinde CHP kadroları bu soruna el atacak ve sorunu kökten çözecek. Hükümet olmak çocuklarına, işçisine, dezavantajlı bütün kesimlerine sahip çıkmak ve onların da insanca yaşama koşullarını sağlamaktır. Biz bunun için hükümet olacağız ve her kesime sahip çıkacağız”




Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°