SOSYAL ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ
SİYASET 11.05.2018 01:30:14 0

SOSYAL ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

SOSYAL ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Adana Milletvekili aday adayı Av. Bülent Maraklı, insanların mutsuz olduğunu ve umutlarının azaldığını belirterek, “Dünyada insan nüfusundan çok silah var” tespitinde bulundu. Av. Bülent Maraklı, sadece demokrasi istemekle yetinmeyeceklerini ifade ederek, “Sosyal adaleti sağlayacağız” dedi.
CHP Milletvekili aday adayı Av. Bülent Maraklı, artık sadece demokrasi mücadelesi vermeyeceklerini, demokrasi ile birlikte sosyal adaleti de sağlayacaklarını söyledi.
Partisinin Yüreğir İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek İlçe Başkanı İsmet Yüksel ve ilçe yöneticileriyle fikir alış verişinde bulunan Av. Bülent Maraklı, günümüzde geleceğe dair umutların hergün azaldığını söyledi. Av. Bülent Maraklı, “Açlık sorunu halen can yakıcı bir şekilde dünya gündeminde. Suç ve şiddet olayları her gün artıyor. Cezaevi sayısı ve mahkum sayısı her gün artıyor. Madde bağımlılığı her gün artıyor. Günümüzde insan nüfusunun yüzde kırkı depresyonda ve ruhsal rahatsızlık sahibi. Kişisel güvensizlik en süt seviyede. Dünyanın birçok ülkesinde insan nüfusundan daha fazla sayıda silah var. Boşanma oranları sürekli artmakta ve birçok insanın evlenip aile kurma arzusu kalmamıştır” dedi.
SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Eğitim sistemi çöktüğünü, eğitim kurumlarının ya yetersiz eğitim verdiğini ya da çoğu insanın karşılayamayacağı fiyat aralığında olduğunu belirten Av. Bülent Maraklı, “Her bir üründen herkese yetecek kadar fazlasıyla üretildiği halde halen yaşam maliyetleri artıyor. İşsiz insan sayısı ve işsizlik oranları her gün yükseliyor. Sorunlar çığ gibi büyüyor” şeklinde konuştu.
Av. Bülent Maraklı, bunun için sadece demokrasi ile tatmin olmayacaklarını anlattı. “Sadece demokrasi istemeyeceğiz” ifadesini kullanan Av. Bülent Maraklı, “Demokrasi çok güzel de olsa; yoksullar, çocuklar, kadınlar, azınlıklar için sosyal adalet sağlayacağız” dedi.
CHP Adana Milletvekili aday adayı Av. Bülent Maraklı şöyle devam etti:
“Kendi çıkarlarımız yerine toplumun çıkarlarını tercih edeceğiz. Kendini değil bizi düşünmek zorundayız. Dünya nimetlerini gerçek ve eşit bir şekilde paylaşacağız. İş paylaşımı, çalışma saatlerinin kısaltılması, yarı zamanlı çalışma konusunda çalışma yaşamına yeni düzenlemeler getirmek zorundayız. Şunu unutmayın! Hiçbir zenginlik ve varlık bunca kötü gidiş ve olumsuzluk karşısında bireysel mutluluk ve refah getirmeyecektir. İnsanlar kendilerini özgür hissetmek isterler, herkese daha fazla özgürlük alanı yaratmak zorundayız. Yoksa gelecek için umutlu ve güçlü olamayız.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°