Türkiye’de çok şey yaşadık, çok şey gördük ama böylesini ilk kez duyuyor ve görüyoruz. Adana, yıllar sonra Çukurova Üniversitesinin ardından Bilim ve Teknoloji adı altında ikinci bir üniversiteye kavuştuğu için çok sevinmişti. Ancak bu sevinç uzun sürmedi.
Çünkü önce üniversiteye rektör olarak atanan Adem Ersoy’un, bu alandaki tecrübesi ve liyakati tartışıldı. Ancak daha sonraki tartışma Adem Ersoy’un liyakatinin önüne geçti. Yeni kurulan üniversite arazisini mevcut Çukurova Üniversitesi’nin bahçesine kurmak istiyordu. Ancak başta Ç.Ü. yönetimi ve sivil toplum örgütleri bu isteğin altında Üniversite arazisini gelecekte rant alanına çevirme kaygısı olduğunu görüp, yapılmak istenilen “talan”a karşı çıktı. Ç.Ü.’nün yılların emeğiyle oluşturulan zeytin gen bahçesi dozerlerle tahrip edildi. Ancak üniversite direnince başarılı olunamadı.
Dört bir yanı hazine arazileri, boş arsalar ve tarlalarla çevrili olan Adana’da bu kez de başka hiçbir yer yokmuş gibi Adana Genelevi’nin hemen yanı başına, geneleve sadece 500 metre uzaklığa Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruldu.
Üniversitenin, geneleve bir yürüme mesafesi kadar yakın olması, binalarının görülmesi ve çevrenin de ıssızlığı, eğitim görecek gençler açısından olumsuz bir durum olarak niteleniyor. Çevre sakinleri ve Adana’daki sivil toplum örgütü yöneticileri üniversitenin başka yer yokmuş gibi genelevin yanı başına kurulmasını eleştirerek; “Buraya binlerce kız ve erkek öğrenci gelecek. Bu genelevin üniversiteye bu kadar yakın olması doğru değil. Bir süre sonra erkek öğrenciler meraktan ya da eğlence olsun diye genelevle ilgili konuşmalar yapabilir. Kız öğrenciler ise bu durumdan utanabilirler. Bu genelev burada 30 senedir var. Eskiden şehir dışında idi. Ama şimdi şehir gelişince nispeten daha işlek bir yer oldu. Bu üniversiteyi kuranlar hiç bunu düşünmediler mi? Rektör olarak atanan Adem Ersoy hakkındaki liyakat tartışmaları boşuna değilmiş. Bakınsanıza rektör, Adana’da bula bula genelevin yanı başını buldu.” dediler.( Mehmet SERBES / Sözcü – Adana)
http://sozcu.com.tr/2013/gunun-icinden/hayat-universitesi.html