Tarih: 29.06.2023 10:44

SÖZLÜ'YE ALTERNATİF ADAY!

Facebook Twitter Linked-in






Yerel seçimlere tam 8 ay var. Adana’da partilerin potansiyel aday adayları da sahaya çıkmaya başladı. Siyaset arenası bu kez Belediye Başkanlığı seçimleri için ısınıyor.





Cumhur İttifakı belediye seçimlerinde birlikteliği sürdürecek mi? Adana’da MHP mi, Ak Parti mi aday çıkaracak? Ya da hem Ak Parti hem de MHP ayrı ayrı aday mı çıkaracak? siyasi kulisler oldukça hareketli. Kurban Bayramında hem Ak Parti hem de MHP’de bayramlaşma oldukça kalabalıktı.





Ceyhan’da 3 dönem başkanlık yaptıktan sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü, 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı olarak girdiği seçimi kaybetti. Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar Millet İttifakı adayı olarak girdiği seçimlerden Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.





Cumhur İttifakı seçimlere Ak Parti ve MHP olarak birlikte girecek olursa, aday hangi partiden olacak? Ak Parti Hüseyin Sözlü’ye sıcak bakmadığını 2019 seçimlerinde gösterdi. Sözlü kazanamadı.





Ak Parti ve MHP’nin Sözlü’nün dışında her iki partinin de itiraz etmeyeceği bir aday arayışında olduğu belirtiliyor. Bu isim siyaset arenasında değil. Bürokrat. Adana doğumlu.  MHP kulislerinden gelen bilgilere bakılacak olursa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da karşı çıkmayacağı bir isim bulunmuş gibi. Bu isim çok merak ediliyor biliyorum.





Seçimlere çok uzun zaman var. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakının göstereceği adayın adını vermek doğru değil. Vereceğimiz ipucundan belki adını çıkaran olabilir. Bu isim Adana’nın Aladağ ilçesi doğumlu. Ödüllü bir bürokrat Takdirnameleri, üstün başarı belgeleri olduğunu da ifade edip şimdilik noktayı koyalım.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —