Sümer: Görevden Kaçmamızı Kimse Beklemesin
Manşet Haber 9.04.2014 08:28:17 0

Sümer: Görevden Kaçmamızı Kimse Beklemesin

Sümer: Görevden Kaçmamızı Kimse Beklemesin

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Orhan Sümer,  aralarında Adana dahil 5 il başkanının görevden alınacağı iddialarının asılsız olduğunu ve görevinin başında bulunduğunu açıkladı.

30 Mart seçimlerinde CHP’nin Çukurova, Seyhan ve Karataş Belediyelerini kazandığını ifade eden CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer’in  www.gündemadana.com  sitesinde yer alan haberi şöyle:

Sümer Görevimin Başındayım

İl Başkanı Sümer, başarısız olduğu yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 2009 yerel seçimleri sonrasında Adana’da sadece Çukurova Belediyesi’nin CHP’li olduğunu ancak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Çukurova ile birlikte Türkiye’nin 45 ilinden daha büyük Seyhan ilçesini de CHP’li yaptıklarını belirten Sümer, Karataş’ın yeni belediye başkanının da CHP’li olduğuna dikkati çekti. Adana’da tek CHP’li ilçe belediyesi varken bu sayının 3’e çıkarıldığını anımsatan Sümer, “Belediye başkanlarımıza üstün başarılar diliyorum. Gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm partililerimize ve adaylarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İstifa etmesini gerektirecek bir durum olmadığını belirten Sümer, “Yaşamımın hiçbir döneminde partimin dışında herhangi bir oluşumun içinde yer almadım. Partimin sade üyesi olmak bile benim için onurdur. Partinin üyesi olup başka oluşumlarla hareket edenler, partinin başarısız olması için ihanet yolunu seçenler, adaylarımızın yanında yer almayanlar dönüp önce aynaya bakmalıdır. Bu arkadaşlarımızı vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum” diye konuştu.

“GENEL MERKEZİN KARARINA SAYGI DUYARIM”
28 yıldır partinin her kademesinde görev almış biri olarak makam mevki peşinde olmadığını, bazı kişiler gibi partiyi kullanarak rant hesabı yapmadığını savunan Sümer,  CHP’nin başarısı için mücadeleye devam edeceğini kaydetti.
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Adana’da da üye artırma çalışmalarını sürdüreceklerini, partinin tüm kesimlere açılmaya devam edeceğini belirten Sümer, her seçim sonrası il ve ilçe başkanlarıyla hatta genel başkanla ilgili çeşitli dedikodular üretilebildiğini vurguladı. Sümer, “Mücadeleden kaçmam. Genel Merkezin vereceği her türlü karara da saygı duyarım. Komik gerekçelerle görevden kaçmamızı kimse beklemesin” dedi.

OY ORANINI DÜŞÜRMEK BAŞARI MI?

 

CHP Adana Kulislerinde İl Başkanı Orhan Sümer’in 30 Mart seçimlerini başarılı olarak nitelendirmesi tepkilere neden oldu.  CHP’nin 2011 seçimlerinde yüzde 30,9 olan oy oranının yüzde 25 seviyesine gerilediğine dikkat çeken CHP’liler, “İl Başkanı ve yönetiminin öncelikle Adana’nın genel bir değerlendirmesini yapması lazım.  2011 seçimlerindeki oy oranı neden düştü? Büyükşehir, ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin oyları iyi değerlendirilmeli. “ dediler.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.3° / 22.7°