SÜT ÜRETİMİ YÜZDE 5.6 AZALDI
SÜT ÜRETİMİ YÜZDE 5.6 AZALDI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Aralık 2021 sonuçların açıkladı.Türkiye genelinde Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarının %1,6, Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine gore ise %2,1 arttığı bildirildi.
TUİK Adana Bölge Müdürlüğü açıklamasına göre, aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi. Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %10,2 azalarak 126 bin 633 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %5,6 azalarak 1 milyon 523 bin 175 ton olarak gerçekleşti.
Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %2,4 azalarak 87 bin 718 ton, Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,1 artarak 1 milyon 125 bin 958 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.
Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, yağsız süt tozu üretimi %79,6, tam yağlı süt tozu üretimi %50,8, ayran üretimi %41,9, tereyağı üretimi %23,9 artarken; inek peyniri üretimi %5, kaymak üretimi %16,5, diğer peynirlerin (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) üretiminin %18 azaldığı ifade edildi.
Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yağsız süt tozu üretimi %23,9, ayran üretimi %22, tam yağlı süt tozu üretimi %15,9, tereyağı üretimi %7,9, diğer peynirlerin (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) üretimi %1,3 artarken; kaymak üretimi %0,8, inek peyniri üretiminin %0,5 azaldığı belirtildi.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
“SUYUN AKTIĞI YERDE EŞİTLİK YEŞERİR”
-
2
TGC: ÜYEMİZ İSMAİL ARI SERBEST BIRAKILMALIDIR
-
3
ŞEKERİN VÜCUDA BU 6 ZARARINI BİR BİLSENİZ!
-
4
TAMER DAĞLI’NIN ANNESİ VEFAT ETTİ
-
5
60 GÜNDE BİN ŞİRKETTEN KONKORDATO BAŞVURUSU
-
6
“KARATAŞ VE YUMURTALIK NEDEN TEŞVİK KAPSAMINDAN ÇIKARILDI?”
-
7
“KÜRESEL SU KRİZİ TARIMI VE GIDA GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR”
-
8
CHP ADANA İL’DE BAYRAMLAŞMA
-
9
Düzgün COŞKUN Yazdı/ HAYAT SİZE GÜLMÜYORSA SİZ HAYATA GÜLÜP GEÇİN
-
10
Hilal ULUDAĞ Yazdı/ SEN DE BEKLEYECEKSİN BİR GÜN BENİ
-
11
GÜNÜN FOTOĞRAFI
-
12
ZEYDAN KARALAR SAHALARA İNDİ

