Tarih: 22.06.2023 00:10

TARIM ARAZİLERİNDE DRONLA İLAÇLAMA DÖNEMİ

Facebook Twitter Linked-in






Teknoloji tarım arazilerinde ilaçlamanın da hizmetine girdi. Tarım alanları artık uçak ya da traktör yerine dronlarla ilaçlanıyor.





Türkiye’nin önde gelen drone teknolojileri platformu Dronmarket DJI T40, 40 litre ilaç haznesi ile en yüksek kapasiteli ilaçlama dronu olarak dikkat çekiyor. T40, günde 2000 dekara varan ilaçlama yapabiliyor. Bu özelliği sayesinde geleneksek püskürtme ile ilaçlama yöntemlerinden 8 kat daha fazla alanı ilaçlayabiliyor.





DJI T40, 360 derece çok yönlü engel algılama binoküler sensör ve 50 metre engel tanıma mesafesi ile daha düzgün ölçeklendirme yapıyor. T40 sahip olduğu ultra yüksek çözünürlüklü 12 mp kamerası ile 10 dakikada 66 dekara kadar alanın 3 boyutlu haritalamasını da yapabiliyor. Çift atomize püskürtme diski ile T40, meyve bahçeleri için de en doğru tarım dronu olarak dikkat çekiyor. Ergonomik ve yenilikçi bir uzaktan kumandaya sahip olan T40, bu özelliği ile alçak irtifalarda uçuşların kolaylıkla yönetilmesini sağlıyor.





DRONLARIN TARIMDA BAŞLICA TERCİH EDİLME SEBEPLERİ





Traktör kullanımına bağlı akaryakıt masrafı ortadan kalkar.





Zirai ilaçlama dronu kullanımı sayesinde eşit ve dengeli biçimde uygulanan tarımsal ilaçlama ürünleri, hedef hastalık veya zararlı mücadelede maksimum etkiyi gösterir.





Kullanılan zirai kimyasalların azalmasını, uygulayıcıların sürekli olarak tarım ilacı temasına maruz kalmamasını sağlar.





Tarımsal girdi maliyetlerini düşürür. İşçilik, demirbaş amortismanı, işletme masrafları gibi pek çok girdi kaleminde düşüş sağlanırken; bakım onarım, yedek parça bulundurma gibi zorunluluklar da ortadan kalkar.





Geleneksel püskürtme yöntemlerine kıyasla %95 oranında su tasarrufu sağlanırken, maliyetlerde de %50-60 oranında azalma olur.





Zirai ilaçlama dronları uzun ömürlüdür, bakım maliyeti düşüktür ve parçalarının değiştirilmesi kolaydır.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —