TGC: YANGINDAN ETKİLENEN TÜM YURTTAŞLARIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ
MEDYA 21.08.2024 00:29:00 0

TGC: YANGINDAN ETKİLENEN TÜM YURTTAŞLARIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, birçok ili etkileyen insanların, orman ve itfaiye görevlilerinin, hayvanların yaralanmasına neden olan yangınlarla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, birçok ili etkileyen insanların, orman ve itfaiye görevlilerinin, hayvanların yaralanmasına neden olan yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Her yaz mevsiminde tekrarlanan, ağır ihmallerden kaynaklanan yangınlar, insanlarımızın, hayvanlarımızın hayatını olumsuz etkiliyor, doğal yaşamı yok ediyor. Son olarak İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’yı etkileyen yangın felaketinde şu ana kadar 3 bin 583 kişi güvenli alanlara tahliye edildi. 78 kişi yaralandı.
Yangınların söndürülmesiyle ilgili olarak iktidar ve muhalefet belediyeleri arasında yaşandığı ileri sürülen müdahale konusundaki eksikliklerin bir an önce çözülmesini istiyoruz.
Yurttaşlarımızın yaşamından, doğal varlıklarımızın korunmasından daha değerli bir şey şey olmadığını hatırlamamız gerekiyor.
Yangında yaralanan, evlerinden tahliye edilen tüm yurttaşlarımızın acısını yürekten paylaşıyor, ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Felakette zarar gören hayvan dostlarımıza da gerekli yardımın yapılmasını diliyoruz.
Fedakarca görev yapan orman, itfaiye görevlileri ve gönüllüler tarafından yangınların en kısa sürede söndürülmesini umut ediyoruz.
Yangınlarla ilgili olarak zor koşullarda çalışan ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendiren meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
En değerli doğal varlıklarımız olan ormanların yanmasını engelleyecek önlemlerin en kısa sürede alınması en büyük dileğimiz.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°