TİP ADAYI YILMAZ : ÖZEL SEKTÖRDE 5 BİN LİRA MAAŞ ALAN ÖĞRETMENLER VAR
Manşet Haber 25.04.2023 22:05:59 0

TİP ADAYI YILMAZ : ÖZEL SEKTÖRDE 5 BİN LİRA MAAŞ ALAN ÖĞRETMENLER VAR

TİP ADAYI YILMAZ : ÖZEL SEKTÖRDE 5 BİN LİRA MAAŞ ALAN ÖĞRETMENLER VAR






Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana 1. sıra milletvekili adayı Duygu Yılmaz, özel sektör öğretmenlerinin maruz kaldığı hak gaspı ve emek sömürüsünü Meclis’e taşıyacaklarını ifade etti.





Adana Büyüşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda aday tanıtım toğlantısında konuşan  TİP Adana 1. sıra Milletvekili adayı Duygu Yılmaz, askari ücretin 8 bin 500 lira almasına rağmen 5 bin lira maaşla 15 gün öncesine kadar özel bir rehabilitasyon merkezinde çalıştığını söyledi. Adana’da özel sektör öğretmenler sendikasının kurucuları arasında yer alan Yılmaz, şöyle konuştu:









 “Özel sektör öğretmenleri eylül ayında işe başladığında haziran tarihli bir istifa dilekçesi de imzalar, patron işe başlarken bu dilekçeyi alır kasasına koyar. Bunu neden yapar? ‘Canım istediğinde seni işten çıkarabilirim, sen baştan istifa etmişsin’ diyebilmek için. Hakkımızı arayabileceğimiz veya bu sektörde çalışan öğretmenleri koruyacak tek bir kanun var mı, maalesef yok.





Yıllarca bizi nasıl uyuttular, ‘Öğretmenlik kutsaldır’ diye. Emeği makyajladılar, sevimli hale getirdiler. Aylarca maaş alamazsınız, maaşınızı istersiniz, ‘Hocam siz çok kutsal bir iş yapıyorsunuz, her şey para mı, bizim de paramız yok, idare edin bu çocuklar üniversite sınavına girecek’ derler. Aylarca, yıllarca bu şekilde insan çalıştırılan bir sektörün içindeyim. Emekçiyim, işçiyim, bununla gurur duyuyorum.





‘BAKANLIK, SERMAYE VE PATRONLAR ÜZERİMİZDE TEPİNİYOR’





Bizim üzerimizde kim tepiniyor? Bizim üzerimizde bakanlık tepiniyor, bizim üzerimizde sermaye tepiniyor, bizim üzerimizde patronlar tepiniyor. Bu düzeni değiştirmek için dedim ki ‘Meclis benim, Meclis bizim’, hep birlikte değiştireceğiz.





Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz ve sizin desteğinizle birlikte bütün bu anlattıklarımı hep birlikte meclise taşıyacağız. Sayıları 500 bini aşan ve istihdam edilmeyi bekleyen öğretmen arkadaşlarımıza sesleniyorum, gelin omuz verin, mücadeleyi birlikte büyütelim ve meclise taşıyalım.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°