Tarih: 05.03.2014 08:48
Tıp Bayramında İş Bırakacak
Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, hekiminden diş hekimine, hemşiresinden ebesine, sağlık teknikerinden teknisyenine, laborantından biyoloğuna, diyetisyeninden sosyal hizmet uzmanına ve taşeron sağlık emekçisine kadar tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nda yurt genelinde, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için aciller dışında hizmet vermeyeceklerini açıkladı.Dr. Ökten yaptığı yazılı açıklamada 10-14 Mart arasında hastalarına olması gereken yeterli süreyi (en az 15 dakika) ayırarak nitelikli sağlık hizmetinin önemini vurgulayacakları bildirdi.“Nitelikli sağlık ortamı için nitelikli sağlık eğitimi gerekir” sloganıyla tüm ülke çapında eylemler düzenleneceğini ifade eden Dr. Ökten, “Yapılacak bu etkinliklerle koruyucu sağlık hizmetinin önemi vurgulanacak. Koruyucu sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar ile sağlığın belirleyicileri olan barınma, yoksulluk, doğaya yönelik saldırılar, savaş, savaşın yarattığı göç ve salgın hastalıklar gibi sorunlar eylemlerle dile getirilecek. İş, can ve gelir güvencesi talepleri dile getirilecek. Nitelikli sağlık hizmeti için uygun çalışma ortamı ve koşullar talep edilecek. Sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekilerek “insanca çalışma ortamları, angarya yerine tanımlı çalışma saatleri, iş güvencesi, çalışırken ve emekli olurken gelir güvencesi” talepleri ile performans sisteminin sakıncaları anlatılacak” diye konuştu.Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından dört haftalık bir programa yayılan etkinlikler dizisini de açıklayan Dr. Ökten,Birinci hafta; Sağlık alanında hizmet veren her meslek grubunun eğitiminde yaşanan sorunların öne çıkarılmasını hedefleyerek “Nitelikli sağlık ortamı için nitelikli sağlık eğitimi gerekir” sloganıyla ilgili tüm mercilere bu sorunu tüm ülke çapındaki eylemlerle ve basın açıklamaları ile duyurulacak.İkinci hafta; Birinci basamak sağlık hizmetleri olarak halka sunulan ASM ve TSM’lerinde çalışan sağlık çalışanının yaşadığı koruyucu hekimlik alanında yaşananları sorunlar konuşulacak. Sağlıklı bir toplum olmaktan uzaklaşan bir ülke olarak sağlığın belirleyicileri olan barınma, yoksulluk, doğaya yönelik saldırılar, savaş, savaşın yarattığı göç ve salgın hastalıklar sorunlarını halkımızla birlikte alanlarda dile getireceğiz. Sağlık hakkımıza, doğamıza, özgürlüklerimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Siyasi parti temsilcilerini, çevre örgütlerini, hasta hakları örgütlerini, göçle ilgilenen dernekleri, barış, demokrasi mücadelesi yürüten örgütleri de bu eylemimizde yanımızda olmaya davet ediyoruz.
Üçüncü hafta; Nitelikli sağlık hizmeti için uygun çalışma ortamı ve koşullar talep edeceğiz. Sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekecek, insanca çalışma ortamları, angarya yerine tanımlı çalışma saatleri, iş güvencesi, çalışırken ve emekli olurken gelir güvencesi talep edeceğiz. Performans denilen uygulamayı reddederek hastamızla, öğrencimizle ve iş arkadaşlarımızla barışçıl bir iş ortamında çalışma isteğimizi ifade edeceğiz. Sağlık çalışanlarının en mağdurları olan taşeron işçilerin iş ve gelir güvencelerini talep edeceğiz.
Dördüncü hafta; Hekiminden diş hekimine, hemşiresinden ebesine, sağlık teknikerinden teknisyenine, laborantına, biyoloğuna, diyetisyenine, sosyal hizmet uzmanına, taşeron sağlık emekçisine kadar tüm Sağlık Çalışanları olarak üzerimize yıkılan iş yükü nedeniyle nitelikli bir hizmet verememekteyiz. 10-14 Mart arasında hastalarımıza yeterli süre, en az 15 dakika ayıracağız.
14 Mart günü de, Tıp “Bayramında” sorunlarımızı ve nitelikli sağlık hizmetinin koşullarını tartışacak, aciller dışında hizmet veremeyeceğiz.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —