TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ATA’NIN HUZURUNDA

12.11.2023 12:16:19

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ATA’NIN HUZURUNDA






Adana Tabip Odası Yöneticileri ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Yıllık Komitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde  Anıtkabir’e giderek Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıktı. Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “10 Kasım yas günü değil, Atatürk'ün düşüncelerine, ilkelerine ve Türkiye'yi modernleştirme çabalarına olan hayranlıkları bir kez daha anlama günüdür” dedi.





Tabip Odası Başkanı  Dr. Selahattin Menteş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümran Küçükgöz Güleç ile İntörn Doktorlardan oluşan hekim gurubu Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ü saygıyla andılar.





Türkiye Cumhuriyeti’nin genç hekimleri olarak Anıtkabir ziyaretlerinin kendilerini duygu yoğunluğuna boğduğunu söyleyen İntörn Hekimler “Aziz canını biz hekimlere emanet eden, Türkiye'yi çağdaş bir ulus devletine dönüştüren Ulu Önderimize ne kadar minnet duysak azdır. Bu yüzden biz  genç doktorlar mezun olmadan ve ülkenin dört bir yanına dağılmadan önce Ata’mızı ziyaret etmek istedik.” dediler.





Atatürk'ün Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, laiklik, devletçilik, inkılapçılık, halkçılık gibi temel ilkelerini anlamanın onun Türkiye'yi modernleştirme vizyonunu kavramak demek olduğunu ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Mustafa Kemal Atatürk'ü sadece anmak değil, aynı zamanda liderliğini ve düşünce sistemini ve bıraktığı mirasın derinliğini de anlamak gerektiğini söyledi.




1

3.GEMLİK FİLM FESTİVALİ'NDE ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

2

AOSB'DE YEŞİL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

3

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI 29 ÖZEL FİLM İLE KUTLUYOR

4

KOLAY BULAŞIYOR, AĞIR SEYREDİYOR

5

CHP’DEN ADANA'DA KADIN HAKLARI SEMİNERİ