Tarih: 08.10.2023 23:04

TİP İNCİRLİK'E YÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in






Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın da bulunduğu Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı Hatay'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş devam ediyor. TİP'nin Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı yürüyüşü n 8’inci gününde Adana’nın Ceyhan İlçesine gelindi.





'Özgürlük Yürüyüşü'ne bugün Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da destek verdi. Baş ve Maçoğlu, Adana'daki Amerikan İncirlik Hava Üssü’ne gidileceğini duyurdu.





Adana'daki Amerikan İncirlik Hava Üssü’ne yürüdüklerini duyuran TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşleilgili şunları söyledi:





“Bugün Ceyhan’dan İncirlik’e doğru yürüyeceğiz. Tam olarak bu sebeple özgürlük gündemini, ülkenin özgürlüğü, halkların özgürlüğü ekseninde de ele almak istiyoruz. Özgürlük sadece bir serbest olma hali değildir özgürlük bir halkın özgürlüğüdür, ülkenin özgürlüğüdür. Ülkemizin bağımsızlığı için yaptığımız mücadelenin bir etabı olarak görüyoruz biz bu yürüyüşü.





İncirlik’e doğru yürüyeceğiz. İncirlik, Amerikan üssü ile maalesef tanınan bir bölgemiz. İncirlik’teki Amerikan üssü bu ülkeye vurulmuş bir prangadır. NATO üyeliği bu ülkeye vurulmuş bir prangadır. Parça parça bu ülke topraklarının satılmasının, yabancı tekeller istiyor diye yerli tohumları kullanamamızın nihayetinde ülkemizin sömürülmesinin, halkımızın yoksullaşmasına sebep olan prangalardan söz ediyoruz.             





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —