TMMOB’da Adana’dan 3 İsim
Manşet Haber 30.05.2016 14:28:44 0

TMMOB’da Adana’dan 3 İsim

TMMOB’da Adana’dan 3 İsim

Adana(Ulus)--Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB(’nin Ankara’da yapılan 44. olağan genel kurulunda Adana’dan 3 isim yeni yönetimde görev alacak.

24 teknik meslek odasından, 480 bin mimar, mühendis ve şehir plancısının üst örgütü Türk mühendis ve mimar odaları birliğinin, bağlı meslek odalarından seçilerek gelen 1967 genel kurul delegesi oy kullandı.

Ankara'da yapılan genel kurulda; TMMOB'nin savaşa ve faşizme teslim olmadan, toplumsal - mesleki sorumluluklarını güçlü bir şekilde yerine getirme vurgusu yapıldı. Mevcut siyasi iktidarın TMMOB'yi yok etmeye dönük politikaları karşısında bilimden ve halktan yana duruşunu değiştirmeden, bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonrada aynı kararlılıkla mücadeleyi sürdürme kararı alınan genel kurulda, sık sık TMMOB'nin 10 Ekimde Ankara'da yaptığı barış mitinginde patlatılan bomba ile katledilen 101 can saygı ile anıldı.

TMMOB'nin 44. dönem Genel Kurulunun son gününde seçimlerde, mevcut genel başkan Mehmet Soğancı aday olmadı. eni seçilenler arasında önümüzdeki iki yıl görev yapmak üzere Adana'dan, TMMOB Yönetim kurulunda Mimar Bahattin Şahin,  Yüksek Onur Kurulunda Mimar Erkan Karakaya ve denetleme kurulunda Kimya Mühendisi Ramazan Tümen yer aldı. Daha önceki dönemde de TMMOB yürütme kurulunda genel saymanlık yapan Bahattin Şahin ve yine daha önceki dönemde Yüksek onur kurulu üyeliklerinde bulunan Erkan Karakaya ve denetleme kurulu üyesi Ramazan Tümen, bu dönemde de yeniden seçilerek TMMOB'deki görevlerini korudular. TMMOB'deki Yeni seçilen yönetim kurulu ilk toplantısında kendi arasından yeni TMMOB genel başkanını belirleyecektir.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°