TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KLİMA DENETİMİ
Manşet Haber 26.05.2018 10:47:22 0

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KLİMA DENETİMİ

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KLİMA DENETİMİ

Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine  toplu ulaşım araçlarında klima denetimlerini arttırdı.

Adana’da hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşlardan gelen şikayet ve istekleri de göz önünde bulunduran Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kentte bulunan dolmuş, halk ve belediye otobüslerinde klima denetimlerini arttırdı. Şehir merkezinde yapılan klima denetimlerinde, kliması çalışmayan dolmuş ve halk otobüs şoförlerine cezai işlemi ve uyarılar yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Bayram Kadir Tüylü’nün, havaların ısındığı şu günlerde vatandaşların şikayetlerini de dikkate aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'İşin başında trafik zabıta müdürlüğü ekipleri olarak konuya olan hassasiyetimizi göstermek amacıyla burada denetimlerimizi yapıyoruz. Özellikle öğlen sıcağında, sabah ve akşam saatlerinde yolcuların yoğun olduğu saatlerde araçların klimalarını çalıştırmadığı hususunda gelen şikayetleri yerinde inceliyoruz. Teknik arızadan dolayı çalıştırmayanlar yada keyfi olarak çalıştırmayanlara hiç taviz vermeksizin arkadaşlarımız anında işlem yapmaktadır. Hiçbir toplu taşıma aracının klimasız çalışmasına müsaade etmiyoruz. “

UKOME kararları doğrultusunda araçlarındaki klimayı çalıştırmayanların gerekirse araçlarının bağlanması yoluna gidildiğini belirten Tüylü, 'Bu konuda kesin taviz vermiyoruz. Yasal işlemlere rağmen yaptırmayanların araçlarının bağlanmasına kadar gidileceğine burada özellikle söylüyoruz. Vatandaşımız bu konuda rahat olsun sıcaklıkların olduğu her gün, klimaların çalıştırılması zorunludur. Ekiplerimiz kontrollerini sürdürecektir' şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°