Toplumcu yönetim anlayışına ihtiyaç var
Toplumcu yönetim anlayışına ihtiyaç var
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Adana’nın ve Adanalılar'ın yerel yönetimlerden temel beklentisinin “toplumcu yönetim” anlayışı olduğunu söyledi. Bu anlayışın hakim olduğu yönetimlerde katılımcılığın önünün açıldığını belirten Akay, toplumun değişik kesimlerinin karar alma, uygulama ve denetleme süreçlerinde söz hakkı elde ettiğini vurguladı. Kenti yönetenlerin kaynakları ve zamanı boşa harcayan kısır çekişmelerden uzak durması gerektiğinin altını çizen Akay, sosyal belediyeciliğin dar gelirli ve yoksul yurttaşları gıda, kömür yardımlarıyla sadık seçmene dönüştürme girişimi olmadığını ifade etti. Akay, “Kentsel sorunlara doğru ve kalıcı çözümler üretmenin temel koşulu olarak geniş bir perspektiften bakılması gerektiği açıktır. Yapılacak iş uğraşan, aklı eren her kişi ve kurumu çözüme katmaktır” dedi.
'KISIR POLEMİK YOK'
CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, yaptığı açıklamada kentteki sorunların hızla ve kolayca çözülebilmesi için tüm etkili ve yetkili güçlerin iletişim ve dayanışma içinde davranması gerektiğini kaydetti. Kenti yönetenlerin enerji tüketen, kaynakları ve zamanı boşa harcayan kısır polemiklerden uzak durması gerektiğini vurgulayan Akay, “Farklı etnik, kültürel kökenlerden gelen insanların farklılıklarını gözeten ve insan hakları ve demokrasi değerleri temelinde birlikte yaşamayı ve karşılıklı etkileşim içinde olmayı hedeflemek, yerel yönetimin temel anlayışı olmak zorundadır” diye konuştu.
SADIK SEÇMEN ANLAYIŞINA SON
Sosyal belediyeciliğin, dar gelirli ve yoksul yurttaşların gıda ve kömür yardımlarıyla sadık seçmene dönüştürülmesi olmadığını dile getiren Akay, yurttaşların temel yaşam gereksinmelerinin karşılanıp onurlu bir yaşam sürmelerine destek olunmasının sosyal belediyecilik olarak tanımlanabileceğini bildirdi. Adana’nın ve Adanalıların yerel yönetimlerden toplumcu bir yönetim anlayışı beklediğini aktaran CHP’li Akay, bu anlayışın hakim olduğu belediyelerin “demokratik ve özgürlükçü, üretici, tüketimi düzenleyici, birlikçi ve bütünlükçü, kaynak yaratıcı belediye” olmak üzere beş temel özelliğe sahip olduğunu ifade etti.
Akay, “Adana’yı yaşayan tüm kesimleri, doğal çevresi, tarihsel dokusu, kültür, sanat, turizm ve ekonomik varlıkları ile bir bütün olarak görmek gerek. Yapılması gereken ise Adana’da yaşayan insanların yaşam kalitesinin geliştirilmesi için doğasına, çevresine, kültürüne saygıdan başlayarak; bireyden yerele, yerelden bölgesele, bölgeselden ulusala ve buradan da uluslararası tüm düzeylere açılımını, kısaca dünya ile bütünleşmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Kamu hizmetinin en kaliteli ve en ekonomik biçimde üretilmesini sağlayan bir yönetim yapısı oluşturmanın öncelikli olduğunun altını çizen Akay, şöyle konuştu:
“Kentsel sorunlara doğru ve kalıcı çözümler üretmenin temel koşulu olarak geniş bir perspektiften bakılması gerektiği açıktır. Yapılacak iş uğraşan, aklı eren her kişi ve kurumu çözüme katmaktır. Adana’da düşünülmeyeni düşünmek şimdiye kadar yapılmayanı yapmak, bir anlamda ‘icat çıkarmak’ veya ‘eski köye yeni adet getirmek’ anlayışı ile yapılmalıdır. Belediyeler, harcamalarını, fiyat-kalite dengesi çerçevesinde öncelikli olarak yerel kaynaklardan karşılamalı ve böylece harcamalar Adana’da daha fazla katma değer yaratmalıdır.”