‘Toprağın Özgür Dili’ni İmzalayacak

13.01.2016 22:39:35

‘Toprağın Özgür Dili’ni İmzalayacak

cenet_ibrahim_kubaTürk solunun önemli isimlerinden biri olan İbrahim Çenet, 9’uncu Çukurova Kitap Fuarı’nda hem söyleşi yapacak, hem de kitaplarını imzalayacak. Çenet, 16 Ocak Cumartesi günü saat 12.00-18.00 arasında edebiyatımızın dev çınarı Yaşar Kemal ile ilgili Toprağın Özgür Dili kitabının yanı sıra Bin Çiçekli Bahçe ve diğer kitaplarıyla fuarda olacak.

DENİZLER İÇİN…

6 Mayıs 1972’de sınıf arkadaşı Deniz Gezmiş ile Yusuf Aslan ve Hüseyin’in idamını protesto ederken 2 kolu ve bacağını kaybeden devrimci önder İbrahim Çenet, Türk sinemasının efsane ismi Yılmaz Güney ile de Selimiye zindanlarında yatmıştı. Yunanistan’daki Lavrion kampında uzun yıllar kalan, her yıl Osmaniye’de Özgür Film Festivali yapan Çenet’in onlarca eseri var.

ONU ANLATTI

68 kuşağının devrimci önderlerinden olan İbrahim Çenet, Yaşar Kemal’in, “Baldaki Tuz” romanında ki “Hapishanelerimiz” yazısında anlatılıyor. Nihat Behram’ın “Darağacında Üç Fidan” Romanı ve Baharda adlı şiirinin yanı sıra Rıfat Ilgaz’ın köşe yazılarının toplandığı Cart Curt adlı kitabında da onun anlatımından yaşanan bir drama yer veriliyor.

CHE’NİN KIZIYLA DÜNYA TURU

Hukuk Fakültesini İstanbul Üniversitesi’nde, Fransız Dili ve Edebiyatı eğitimini de Paris Sorbon Üniversitesi’nde tamamlayan İbrahim Çenet,  Ernesto Che Guevara’nın kızı Aleyda Guevara ve bir gurup Kübalı ile 'Bir başka dünya olasıdır' adlı konferans için dünya turuna çıkmıştı.

İbrahim Çenet, 16 Ocak Cumartesi günü saat 12.00-18.00 arasında Çukurova 9. Kitap Fuarı’nda Türkiye Yazarlar Sendikası standında kitaplarını imzalayıp söyleşi yapacak.



1

AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

2

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

3

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

4

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

5

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ