TOPRAK KORUMA KURULUNDA NELER GÖRÜŞÜLDÜ?
Manşet Haber 22.09.2017 11:26:26 0

TOPRAK KORUMA KURULUNDA NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

TOPRAK KORUMA KURULUNDA NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında toplandı.
Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlık ettiği Toprak Koruma Kurulu Toplantısına, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Şenol, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Kenan Deniz, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri ile diğer kurul üyeleri katıldı.
Adana Valiliğinden Toprak Koruma Kurulu toplantısında, Karataş, Seyhan, Kozan, Yüreğir, Sarıçam ve Ceyhan İlçelerinde çeşitli bölgelerdeki başvuru sahiplerinin “Tarım dışı kullanım, ahır ve müştemilatı yapımı, bağ evi ve alet ekipman muhafaza deposu yapımı, kümes, yumurta ve yem üretimi ile ve müştemilatı deposu yapımı, Sanayi Amaçlı Nazım İmar Planı yapılması, genç hayvan aharı ve gübre çukuru yapılması, besi ahırı, yem deposu ve hayvanların kış mevsiminde de yeşil yem yemelerini amaçlayan silaj deposu yapılması, bazı taşınmazların tarım dışı yapılması, hububat deposu ve idari bina yapılması” gibi taleplerinin masaya yatırıldığı açıklandı.
Taleplere ilişkin kurul üyelerince ayrıntılı değerlendirmelerin yapıldığı Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş’ın, söz konusu alanlarda yerinde incelemede bulunulması talimatını verdi. Kurul, önümüzdeki günlerde yeniden toplanacak.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.6° / 22°