Torun ve Çelik’in Hali ne Olacak?
Manşet Haber 6.04.2014 13:17:57 0

Torun ve Çelik’in Hali ne Olacak?

Torun ve Çelik’in Hali ne Olacak?

basbakan_omer_celik_adana _neolacak_Ak Parti Adana’da bir türlü kazanamıyor. Ak Parti Adana’da bir tek Aytaç Durak ile kazandı. Başbakan ve Ak parti kurmayları 2004 seçimlerinde Aytaç Durak’ı aday gösterdiklerine mutlu mu, hüzünlü mü, pişman mı bilinmez. Bilinen ve görünen o kişi Ak Parti Adana’da Türkiye genelinde aldığı başarıyı bir türlü elde edemiyor.

Genel seçimlerde Ak Parti Adana’da birinci parti..Ancak bu kez 2. Lig’e düştü. Ak Partiye tepkiler, CHP’de yanlış tercihler MHP’yi birinci parti konumuna getirdi. İktidar partisi Adana’da belediye seçimlerinde tarihi bir ders aldı.  Seyhan ve Sarıçam belediyelerini kaybetti. Sayısal çoğunluğunu da MHP’ye kaptırdı.

Siyasi kulislerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da seçim kaybedilmesinden çok rahatsız olduğu ve Abdullah Torun’un aday olmasında birinci derecede sorumlu olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e de tepkisinin önemli derecede oluştuğu ifade ediliyor.
Ankara kulisleri bu tepki ifadeleriyle çalkalanıyor.

Uzun bir aradan sonra Bakanlar Kurulu toplanıyor.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in milletvekili olduğu Adana'nın kaybedilmesi nedeniyle tepkili olduğu belirtilirken AK Parti'li belediyeleri kazanması nedeniyle yoğun bir çalışma gösteren bakanlara bir teşekkür konuşması yapması bekleniyor. İç ve dış gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda, Erdoğan'ın, seçimde başarı gösteren ve bölgelerinde AK Parti'li belediyelerin kazanmasından dolayı kabine üyelerine bir teşekkür konuşması yapması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın büyük önem verdiği şehirlerden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in milletvekili olduğu Adana'nın kaybedilmesi nedeniyle tepkili olduğu belirtiliyor.

Kabine revizyonunda da Ömer Çelik’in bakanlığını kaybedeceği iddiaları ortaya atılıyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak?

 

 

 

YAZARLAR

36.2° / 24.7°