TRAFİK KAZALARINA ÖNLEM: YAŞAM TUNELLERİ

9.09.2018 13:42:56

TRAFİK KAZALARINA ÖNLEM: YAŞAM TUNELLERİ

İçişleri Bakanlığı 81 il’de trafik kazalarına önlem amacıyla “Yaşam Tünelleri” uygulamasını başlattı.
Adana’da da bu kapsamda çalışmalar başlatıldı. İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, oluşturulan “Yaşam Tuneli”ni ziyaret etti. Yıldız, “Trafik kazası nedeni ile ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ve kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planında, 2020 yılına kadar Trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 azaltılması hedeflenmiş, buna göre 'Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi' İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.” dedi.
'Trafik Kazalarını Önleme Planı' çerçevesinde 2018 yılı Eylül-Kasım aylarını kapsayan 100 günlük Eylem Planında, yılın aynı dönemine göre denetimlerin %2 artırılarak, ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının %2 azaltılmasının hedeflendiğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Yıldız, şöyle dedi:
“Adana İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafik kazalarını önleme planında yer alan 'YAŞAM TÜNELLERİ' uygulaması 'Emniyet Kemeri Yolunuzu, Şalgam Gözünüzü Açar ve Yaşam İçin Kısa Bir Mola sloganıyla' İlimiz İncirlik park alanı ile Mersin gişeleri yanında bulunan uygulama noktasına kurulmuştur.”
Yıldız, bu alanlarda sürücülere Emniyet Kemeri, alkollü araç kullanmama, seyir alanında cep telefonu ve trafik kurallarının önemi ve ihlali durumunda oluşabilecek kazalar hakkında sürücüleri ve yolcuların bilinçlendirilmesi çalışmalarına başlandığını bildirdi.
Emniyet Müdürü Selami Yıldız, startı verilen Yaşam Tünelleri uygulamasında trafik ekiplerince durdurulan bir yolcu otobüsünde bizzat kontrolde bulundu, otobüs şoförü ve otobüs içerisinde seyahat eden yolculara uyarılarda bulundu. Yıldız,”Emniyet kemeri bizim önceliğimiz, Trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği ülkemizde, sürücülerin emniyet kemeri takmalarını sağlamak ve emniyet kemeri takma oranını yükselterek trafik kazalarındaki kayıpları en aza indirmek. Keşke dememek için emniyet kemerinin takılmasının önemli olduğu unutulmamalı. Kendiniz için, sevdikleriniz için, emniyet kemeri takınız” dedi.




1

BESLENME VE DİYET PROGRAMLARI PARMAK İZİ GİBİDİR!

2

ALTIN KOZA ORHAN KEMAL EMEK ÖDÜLLERİYLE BAŞLIYOR

3

ADANA’DA YAĞMUR

4

TMMOB: İŞ KAZALARI KADER DEĞİLDİR!

5

YÜREĞİR BELEDİYESİ ÜCRETSİZ LGS HAZIRLIK KURSLARI BAŞLADI