TTB’DEN MAYMUN ÇİÇEĞİ UYARISI
SAĞLIK 18.08.2024 13:21:00 0

TTB’DEN MAYMUN ÇİÇEĞİ UYARISI

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Alpay Azap, bildirilmemiş olmasının maymun çiçeğinin dünyaya yayılmadığı anlamına gelmediğini söyledi.

Merkez Konsey Üyeleri ile Adana Tabip Odası’nı ziyaret ederek hekimlerle görüş alış verişinde bulunan TTB Başkanı Dr. Alpay Azap, “Sağlıkta sağlıklı sistem yok” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün daha önce Batı Afrika Klade olarak ilan ettiği Maymun Çiçeği vakaları azalırken 2022 yılında Afrika’da ortaya çıkan Kongo Havzası Klade vakalarını duyurduğunu da ifade eden TTB Başkanı Dr. Alpay Azap, şu değerlendirmede bulundu:

“Afrika dışında da İsveç’te de Maymun Çiçeği vakası bildirildi ama bildirilmemiş olması, dünyaya yayılmadığı anlamına gelmiyor. Bu hastalığın tanısı zor. Ve hekimlerin gözünden kaçabiliyor. O yüzden çok büyük olasılıkla önümüzdeki haftalarda dünya’nın her yerinden, ülkemizden de vakalar bildirilecektir. Ama paniğe gerek yok. Bu kovid gibi bulaşan bir enfeksiyon değildir. Aynı ortamda bulaşmıyor. Bulaş için çok yakın cilt teması, vücut sıvısı, solunum damlacıkları gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan etmesinin amacı; buna dikkat edin. Böyle bir hastalık çıkıyor. Ve dünyaya yayılacak. Bunun için gerekli önlemleri alın demek amacıyla bu ilan ikinci kere yapmış oldu.” 

TTB Başkanı Dr. Alpay Azap, Maymun Çiçeği hastalığının asıl yerinin Orta Afrika olduğunu, buraya seyahat edeceklerin çok dikkatli olmaları gerektiği uyarısında da bulundu.


Anahtar Kelimeler: MAYMUN ÇİÇEĞİ UYARISI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

35.5° / 23.5°