Tarih: 30.01.2017 18:40

TÜM HARCAMALAR MİLLETLE PAYLAŞILSIN

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in 1.2 milyon liralık haberleşme giderleri ile ilgili CHP’den de açıklama geldi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in meclis tarafından karşılanan ve tartışmalara neden olan iletişim giderine ilişkin açıklamasında, Başkanlık Divanının divan üyeleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarının iletişim giderlerinin ödenmesi noktasında bir limit uygulamaması yönünde karar aldığını, bu kararı doğru bulmadıklarını ifade etti. Altay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
'Meclis Başkanı'nınki başta olmak üzere tüm Başkanlık Divanı üyelerinin, tüm siyasi parti grup başkanvekillerinin ve komisyon başkanlarının iletişim giderlerinin bir döküm halinde çıkarılıp milletle paylaşılmasını Meclis Başkanlığından talep edeceğiz. Elif Hanım'ın yaptığı harcama kabul edilebilir sınırların çok üstünde ama Türkiye bir tasarrufa başlayacaksa, daha maliyeti bile kamuoyuyla paylaşılmayan saraydan başlaması lazım. Elif Hanım'ın harcamalarını kabul ediyoruz, makul buluyoruz anlamı çıkmasın buradan.'
Altay, milletvekillerinin devlete maliyetinin ne olduğunun bilinmesi gerektiğine de işaret ederek, 'Sayın Milletvekilimizin harcamaları kabul edilebilir sınırın çok üstündedir. Kendisi de kendisine yakışan bir değerlendirme yapacaktır. Belki bir miktar ödeme yapabilir, bilemiyorum. Ama burada bir art niyet yok, rakamı bilseydi herhalde tedbirli olurdu' ifadesini kullandı. Altay, Başkanlık Divanı üyelerine de harcamalarında limit getirilmesini istedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —