Türkiye'nin 3. Büyük Adliyesi Adana’da Yapılıyor

1.02.2015 16:18:14

Türkiye'nin 3. Büyük Adliyesi Adana’da Yapılıyor

ticaret_borsasi_savci (1)Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ülkemizin üçüncü büyük adliyesinin Adana+da yapıldığını açıkladı, “İnşaat takvimi planlandığı gibi devam ediyor. Bittiğinde istinaf mahkememizle beraber ülkemizin ve Adanamızın yüzakı konularından bir tanesi olacak. Adliyemiz ilimizin ihtiyacına uzun yıllar cevap verecek şekilde planlandı.” dedi.


TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Başkan Yardımcısı Osman Bağış ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Yumuşak ve Hamit Tezcan Cumhuriyet Başsavcısı Ali yeldan’ı ziyaret etti.


Adana ekonomisi hakkında bilgi aktaran Borsa Başkanı Muammer Çalışkan, “Adana 2015 yılına umutla giriş yaptı. Adana hem bir tarım şehri, hem de sanayi şehridir. Tekstil hariç, takribi iki milyar dolarlık Adana ihracatının 636 milyon doları tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünleridir. Türkiye’de üretilen mısırın üçte biri, narenciyenin %70’i, soya ve yerfıstığının %90’ı Çukurova’da üretilmektedir. Ayrıca Çukurova’da bir dönümde yılda 7-10 ton Silaj Tipi hayvan yemi üretilebilmektedir. Bu da hayvancılığa yatırımı çok karlı hale getirmektedir. Nitekim Türkiye’deki 5-10 bin baş ölçeğindeki 6-7 besi çiftliğinden üçü Adana’dadır. Bu konuda da çok ciddi potansiyel vardır. Ayrıca Ceyhan’da birleşen ham petrol boru hatları bölgeye rafineri-petro kimya sektöründe çok büyük avantaj sağlamaktadır. Sıfır maliyetle ayağımıza kadar gelen ham petrolü işleyerek satmamız durumunda şu andaki ülke ihracatımızın yüzde otuzu kadar ilave potansiyel görülmektedir. Borsa yönetimi olarak üyelerimize yeni yatırım kararları alırken hedeflerine hep yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerini koymalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.ticaret_borsasi_savci (2)


Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan,Adana Adliyesi'nde vatandaşların daha hızlı, beklemeden ve kafaları karışmadan hizmet alabilmeleri için yeni birim açılacağını bu kapsamda tadilat ve yenileme çalışması yaptıklarını  ifade etti. Yeldan, Yüreğir ilçesinde yapımı devam eden yeni adliye binası hakkında bilgi verdi.


Yeldan, “Mart 2014 tarihinde ihalesi yapılan Haziran ayında temelini attığımız ve inşaatı devam eden ülkemizin üçüncü büyük adliyesi Adanamızda yapılıyor. İnşaat takvimi planlandığı gibi devam ediyor. Bittiğinde istinaf mahkememizle beraber ülkemizin ve Adanamızın yüzakı konularından bir tanesi olacak. Adliyemiz ilimizin ihtiyacına uzun yıllar cevap verecek şekilde planlandı.” diye konuştu.




1

3.GEMLİK FİLM FESTİVALİ'NDE ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

2

AOSB'DE YEŞİL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

3

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI 29 ÖZEL FİLM İLE KUTLUYOR

4

KOLAY BULAŞIYOR, AĞIR SEYREDİYOR

5

CHP’DEN ADANA'DA KADIN HAKLARI SEMİNERİ