“TÜRKİYE´NİN CHP´YE HİÇ BU KADAR İHTİYACI OLMAMIŞTI”
SİYASET 5.05.2018 21:30:57 0

“TÜRKİYE´NİN CHP´YE HİÇ BU KADAR İHTİYACI OLMAMIŞTI”

“TÜRKİYE´NİN CHP´YE HİÇ BU KADAR İHTİYACI OLMAMIŞTI”

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce´nin adaylığını açıklarken yaptığı konuşmada, “Uyarıyorum, 50 bin avukat cübbelerinizi arabalarınızda tutun. Sizi her an YSK´nın önüne çağırabilirim” sözlerine Adanalı avukatlar destek verdi.

Muharrem İnce´nin bu ifadesine olumlu yanıt veren Adana Barosu avukatlarından Oya Tekin, “Tam da bu cümle, benim uzun zamandır ısrarla üstünde durduğum bir konuydu. Ben de, her okulda, her sandık başında, birden çok avukatın bulunmasının, seçim güvenliğinin sağlanması için son derece kritik önemde olduğunu, bulunduğum her ortamda, katıldığım her programda, her avukat arkadaşıma söylüyorum. Bizler, 24 Haziran seçimlerinde tarihi rolde ve görevdeyiz” dedi.

Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi´nin uzun süredir merakla beklenen cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu belirterek, Ahmet Taner Kışlalı Salonu´nda yapılan törende, Muharrem İnce´nin konuşmasını en ön sıralarda izleyen isimlerden biri olduğunu söyledi.

Av. Tekin, şunları kaydetti:

“Bu sayede, ülkemizin aydınlık bir geleceğe doğru kararlı adımlarla yürüdüğüne bir kez daha tanık, ve emin oldum.Törende, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun davetiyle kürsüye çıkan Muharrem İnce, öncelikle 'Tarafsız olacağım” diyerek parti rozetini çıkarttı. Bu çok “ince”, çok güzel bir adımdı. Ama bu kadarla sınırlı kalmadı. Muharrem İnce´nin konuşması sırasında verdiği mesajlar, Türkiye tarihinin belki de en kritik seçimlerine yaklaştığımız bugünlerde, tarihi önem taşıyordu.

Muharrem İnce, 'Sadece CHP´lilerin değil, 80 milyonun, herkesin, AK Partililerin, HDP´lilerin, MHP´lilerin, Saadet Partililerin, herkesin cumhurbaşkanı olacağım” derken en ufak bir tereddüt yaşamadı. Çünkü herkes gibi Muharrem İnce de Türkiye´nin kutuplaşmadan ne kadar yorulduğunu, bu güzel ülkenin tarafsız bir Cumhurbaşkanı´na ne kadar ihtiyacı olduğunu görüyordu. Geleceğin Cumhurbaşkanı, konuşmasında, bugünün Türkiyesi´nin acil ihtiyaçlarına değinerek milyonlara tercüman oldu. Onun da dikkat çektiği gibi, yargının emir komuta altında oluşu, ekonominin kırılganlığı, dış ilişkilerin zayıflığı, gençlerimizin ülkeyi terk edişi, önümüzdeki dönem gecemizi gündüzümüze katarak çözeceğimiz temel sorunların başında geliyor. Ama Muharrem İnce, konuşmasında, herkesin unuttuğu bir konuya daha dikkat çekti. O da, seçimlerde biz avukatlara düşen çok önemli görevdi.

“Uyarıyorum, 50 bin avukat cübbelerinizi arabalarınızda tutun. Sizi her an YSK´nın önüne çağırabilirim” dedi Muharrem İnce. Tam da bu cümle, benim uzun zamandır ısrarla üstünde durduğum bir konuydu. Ben de, her okulda, her sandık başında, birden çok avukatın bulunmasının, seçim güvenliğinin sağlanması için son derece kritik önemde olduğunu, bulunduğum her ortamda, katıldığım her programda, her avukat arkadaşıma söylüyorum. Bizler, 24 Haziran seçimlerinde tarihi rolde ve görevdeyiz.”

Muharrem İnce´nin konuşmasının mesajının, “Türkiye´nin CHP´ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı” cümlesinde özetlediğini vurgulayan Av. Oya Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çok doğru, ama ben bunu bir adım daha ileri taşımak istiyorum. Türkiye´nin biz sağduyulu avukatlara, biz vicdan sahibi yurttaşlara, biz inanan kadınlara hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı! Bu nedenle biz hazırız Sayın İnce, 24 Haziran´da sandıkların başında olacağız!”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.4° / 23.1°