Türkmen, Elektrik Kesintilerini Albayrak’a sordu
Manşet Haber 21.01.2016 17:05:55 0

Türkmen, Elektrik Kesintilerini Albayrak’a sordu

Türkmen, Elektrik Kesintilerini Albayrak’a sordu

Adana’da aylardır süren elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıyan Türkmen, Enerji Bakanı Albayrak’ayazılı soru önergesi verdi.

Adana’da yaz aylarından buyana devam eden elektrik kesintilerinin ağır kış şartlarında da sürdüğünü belirten Türkmen,”Bu eziyet ne zaman bitecek?”  dedi.

Adana’nın kabusu haline gelen elektrik kesintileri TBMM gündemine taşındı. CHP’li Türkmen, Adana’da yaz aylarından buyana süren elektrik kesintilerinin ağır kış şartlarında da devam ettiğini belirterek, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması istemiyle verdiği önerge de;  “Bu eziyet ne zaman bitecek?” diye sordu.

Konuyu daha öncede soru önergesi ve basın açıklamaları ile kamuoyunun, Dağıtım Şirketlerinin ve Enerji Bakanlığının dikkatine sunan TBMM Katip Üye ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Adana’da süre gelen elektrik kesintileri ile ilgili takibini sürdürerek, yeni bir yazılı önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Önergesinde, elektriğin temel insan hakkı olduğunu, elektrik enerjisinin su kadar zaruri olduğunu belirterek,  “Adana ve çevresindeki elektrik dağıtım işletmesinin özelleştirilmesinden sonra kentteki elektrik arıza ve kesilmelerinde önemli artışlar meydana gelmiştir. Cadde ve sokak lambalarının önemli bir bölümünü yanmıyor ve şehir karanlıkta kalıyor. Üstelik bu durum yaz aylarından beri devam ediyor” dedi.

Adana ve ilçelerinde elektrik dağıtımında yaşanan sıkıntılar sebebiyle ciddi bir elektrik problemi yaşandığını kaydeden Türkmen, özellikle yoğun elektrik kesintisi yaşanan semtlerde hayatın durma noktasına geldiğini, vatandaşların bu sorunlarına muhatap bulamadığını söyledi.

Elektrik kesintisinin sebebinin ve bu sorunun artık ne zaman biteceğinin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade eden Türkmen Enerji Bakanı Albayrak’a şu soruları yöneltti:

-Adana ilimizde sık sık elektrik kesintilerinin yaşanmasının nedenleri nelerdir?

-Bu sorunun çözümü için bir planlamanız var mıdır?

-Yaşanan elektrik kesintileriyle, elektrik alanındaki özelleştirme politikalarının ilgisi bulunmakta mıdır?

-Özelleştirmeden sonra Adana’da elektrik arızalarında artış ne orandadır?

-Bakanlığınıza elektrik kesintileri ile ilgili Enerji-Sa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında şikayetler gelmiş midir? Gelmiş ise Bakanlık olarak bu şirket hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

-Özelleştirme şartnamesine göre elektrik dağıtımı yapan Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. şartnameye ne kadar uymuştur?

-Artan nüfuz ve artan enerji ihtiyacı karşısında Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. ne gibi önlemler almıştır?

-Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olan özellikle esnaf ve hastalarımızın mağduriyetleri nasıl ve ne zaman giderilecektir?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°