Tarih: 06.02.2015 19:47

Türkmen, İŞKAD Projelerini Anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Radyo Başkent'te 'Yaşama Dair Güncel' programında Dürrin Kibritoğlu’nun konuğu olan İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen İŞKAD'ın yaptğı çalışmalar ve özellikle geçtiğimiz ay başlayan ve devam eden  Güçlü Yarınlar Güçlü  Kadınlar projesi ile ilgili detayları açıkladı.  

3,5 yıldır yönetimde olduklarını söyleyen Türkmen, 'Bizim şiarımız Adana'da ve Türkiye'de kadını iş dünyasında çoğaltmak oldu ve bundan sonrada böyle olacak. Kadını ve erkeği her şeyde her konuda  eşit olduğunu her zaman vurguladık. Mesela kuşlar tek kanatla uçamaz biz kadını ve erkeği bir kuşun iki kanadı olarak nitelendiriyoruz. Bu nedenle kadını iş dünyasına kazandırmak ve çoğaltmak için çalışmalar yaptık' şeklinde konuştu.

Türkmen, kadının iş dünyasına girmesinin,  ya istihdam edilerek ya da istihdam ederek  olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“ Bizim tercihimiz istihdam eden kadın olması. O yüzden çalışmalarımızı girişimcilikle ilgili olacak şekilde ürettik. Avrupa Birliği,  Milli Eğitim, Kosgeb ve  Sodes ile ortaklaşa projeler yaptık . Geçtiğimiz ay başlattığımız projemiz 'Güçlü kadınlar, güçlü yarınlar' projesini  Ç.Ü. ile yapıyoruz. Üniversiteden 15 tane okuyan öğrenciyi alıyoruz. Lisedeki gençlere mentör abla olarak yetiştiriyoruz. Adana'nın tüm ilçelerinde liselerde okuyan genç kızlara girişimciliğin ne olduğunu anlatacağız. Merkez ilçelerde bu çalışmayı yaptık. Diğer ilçelerde mahrum kalmaması için bu projeye girdik. Örneğin Aladağ'a gittiğimizde STK olarak orda olacağız. İş dünyasında kendini kanıtlamış bir iş kadınımız olacak. Birde yetiştirdiğimiz  üniversiteli bayanlar olacak. Orda girişimciliği bu şekilde anlatacağız. Çukurova Üniversitesi öğrenci işbirliği konusunda bize destek veriyor.  Ama ekonomik olarak hiç bir kurumdan destek almıyoruz'

“Koltuklarda da devamlı oturup başkasının yolunu kesmeye de hiç gerek yok” diyen Türkmen, '1 yıl sonra görev sürem doluyor ve başkanlığı başka bir arkadaşıma bırakacağım. Çünkü yeni arkadaşlarımızın gelmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız devam etmemi istiyor ama yeni arkadaşların gelmesi için bırakacağım. Yeni gelecek olan arkadaşlarımız bir fikir isterlerse her zaman yanlarında olacağım. Siyasette de bir yere gelsem bile orda da devamlı kalma gibi bir niyetim yok. Böyle olması da gerekiyor' dedi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —